ПвК «Захід» збили вісім ракет та сім «шахедів», які летіли, зокрема, на Львівщину

8032 0
У результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі в межах України.
фото умовне

фото умовне

У зону відповідальності ПвК «Захід» сьогодні вночі, 24 березня, залетіли 19 крилатих ракет та 7 ворожих ударних безпілотників. За тією інформацією, яка є зараз, 8 ракет воїни ППО збили, також знищили усі сім «шахедів». Частину з них – у Львівській області. Решту – в інших областях. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

Зазначимо, що зона відповідальності ПвК «Захід» – це не лише Львівщина, це також Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області.

Додамо, російські окупанти атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – рф.) та 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків Приморсько-Ахтарськ - рф., мис Чауда – Крим). До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Читайте також: На Львівщині пролунали вибухи

У результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Нагадаємо, у ніч на 24 березня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, ворожі «шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області.

Юлія Кметик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!