«Питання в тому, коли». Німеччина готова підтримати нафтове ембарго росії

1444 0
Питання введення заборони більше не втому, якщо, а коли.
Фото: DW

Фото: DW

Німеччина готова підтримати заборону Євросоюзу на постачання російської нафти на тлі зростаючого тиску на Берлін інших країн, аби посилити санкції проти країни-агресора за повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерело.

Читайте також: Російська арамія залишилась такою як була. Історик про Львів, біженців та крах світового порядку

За інформацією видання, під час нещодавньої зустрічі європейських дипломатів Німеччина «висловила розуміння того, що нафта, ймовірно, буде частиною шостого пакета санкцій».

«Стосовно нафти, питання більше не в тому, якщо, а в тому, коли», – цитує джерело видання.

Зазначимо, що раніше Німеччина була одним з найбільших противників запровадження ембарго на російську нафту, оскільки така різка заборона залишить мільйони будинків по всій країні без опалення і занурить її в рецесію.

Така позиція Німеччини виклика критику зі сторони інших країн ЄС, а також України. Намагання запровадити заборону на постачання нафти з рф лідери західних держав активізували після того, як світ побачив Бучанську різанину. Тоді Берлін змінив свою позицію щодо введення нафтового ембарго у межах шостого пакету санкцій проти росії. Раніше також повідомлялося, що крім Німеччини, початкові пропозиції щодо цього обмеження висловили також Австрія та Угорщина.

Читайте також: Шольц відкладає остаточне рішення щодо надання танків Україні

Зазначається, що заборона на російську нафту включатиме тривалий перехідний період, щоби країни ЄС могли розірвати контракти з російськими постачальниками та знайти альтернативні джерела постачання.

Наразі Єврокомісія ще не встановила терміни, коли буде представлено проєкт нафтового ембарго росії. Вважається, що вони будуть оприлюднені після другого туру голосування на президентських виборах у Франції, що відбудеться 24 квітня.

Нагадаємо, що 7 квітння, після оприлюднених кадрів з Бучі, Єврооюз схавалив п'ятий пакет санкцій проти рф, що включає заборону на російське вугілля, вхід російських суден у порти та транспортну блокаду. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!