Рада підтримала добровільний військовий облік жінок, але є виняток

1103 0
Добровільна постановка на військовий облік для жінок не поширюватиметься на українок, які мають медичну чи фармацевтичну спеціальність.
ФОТО: РАДІО СВОБОДА

ФОТО: РАДІО СВОБОДА

Верховна Рада України схвалила добровільну постановку на військовий облік для жінок. Вони не поширюватиметься на українок, які мають медичну чи фармацевтичну спеціальністьТака категорія, якщо дозволяє стан здоров'я та вік, підлягає внесенню до реєстру військовозобов'язаних.Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, законопроєкт підтримали 297 парламентарів. Він наголосив, що документ, схвалений Верховною Радою загалом, передбачає деякі зміни. Зокрема постановка на військовий облік для жінок буде добровільною, але є виняток.

«Жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому Міноборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, крім зазначених в абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням», — йдеться в порівняльній таблиць, підготовленій до другого читання.

Читайте також: Військовий облік для жінок відклали на рік

Нагадаємо, що 5 вересня Ганна Маляр заявила, що оборонне відомство не має наміру ставити всіх жінок на військовий облік, ЗСУ потребують лише деяких спеціальностей. Після чого заявила, що жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня не буде. Так, вийшов наказ про відтермінування  на рік, до 1 жовтня 2023 року, взяття жінок на військовий облік.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!