Ракета залетіла на територію Польщі. Поляки піднімали авіацію через масовану атаку рф

3618 0
Протягом усього польоту за ракетою спостерігали військові радіолокаційні системи.
ФОТО: DEFENCE-UA

ФОТО: DEFENCE-UA

Під ранок 24 березня під час повітряної атаки росіян на Україну одна крилата ракета залетіла на територію Польщі і перебувала у небі над країною 39 секунд. Метою завданих ударів були населені пункти, розташовані на заході України. Про це зранку повідомило Оперативне командування Збройних Сил Польщі.

«Об’єкт влетів у польський простір на висоті села Осердув (Люблінське воєводство) і перебував там протягом 39 секунд. Протягом усього польоту його спостерігали військові радіолокаційні системи», — йдеться у повідомленні.

У командуванні додали, що вночі були активовані всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору. Було піднято в повітря, зокрема, польську авіацію та авіацію союзників.

«Військо Польське безперервно стежить за ситуацією на українській території і перебуває в постійній бойовій готовності, щоб забезпечити безпеку польського повітряного простору», — заявили у Командуванні.

Нагадаємо, Польща раніше вже піднімала аваіацію через атаки росії. Зокрема, країна залучала військових для пошуку уламків російської ракети, що порушила повітряний простір країни 29 грудня. Їх не вдалося знайти.  

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!