Ракетний обстріл України – як це було, та коли ЗСУ звільнять Кремінну. Підсумки доби

1381 0
Нині 30 грудня та 310 доба героїчного протистояння російській агресії.
Київщина – наслідки ракетного удару. Фото: Андрій Нєбитов, Телеграм

Київщина – наслідки ракетного удару. Фото: Андрій Нєбитов, Телеграм

Повітряна тривога – Наслідки «прильотів»: Повітряна тривога у Львівській області почалась о 08:02, відбій пролунав майже за три години – о 10:47.

Київська міська військова адміністрація повідомила, що у столиці спрацювала ППО. Уламками збитої ракети пошкодили будівлю в Дарницькому районі Києва та припарковане поруч авто. Відомо про щонайменше трьох потерпілих у Києві, серед них 14-річна дівчинка.

Майже половина киян опинилися без світла внаслідок ракетної атаки росії. За словами мера столиці Віталія Кличка, тепло і воду місто отримує в штатному режимі.

На Житомирщині, Полтавщині працювала ППО. Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, над морем ППО збила п'ять ракет.

У Львові пролунало кілька вибухів. 90% міста залишилось без світла, не курсували трамваї і тролейбуси. Вибухи було чути і у Львівській області. Сили ППО знищили 70% ракет, які летіли над Львівщиною, однак вони все ж пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури.

Найважче було подати напругу для Львова та прилеглих населених пунктів: Оброшине, Зимна Вода, Дубляни, Брюховичі.

У Пустомитівській тергромаді повідомили, що підрозділи ППО ліквідували російську ракету над їхньою територією.

На Івано-Фанківщині під час обстрілу ракета влетіла в будинок і не розірвалася. Також ворог влучив й в один із енергетичних об’єктів області.

Над Одещиною підрозділи ППО збили 21 ракету. Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, в області почалися екстрені відключення світла. Оперативне командування «Північ» заявило про збиття двох ракет над Сумщиною.

Згалом, як зазначив головнокомандувач Валерій Залужний, сили ППО знищили 54 крилаті ракети рф з 69 запущених ворогом.

На цю ж тему: Військові білорусі заявили, що нібито збили українську ракету. Її уламки виявлено на полі в районі села Горбаха Іванівського району Брестської області.

А також: Через війну в Україні Варшава відмовилася від гучних новорічних святкувань. Крім того, влада Варшави закликала не використовувати під час новорічних свят петарди і феєрверки, зважаючи на те, що це може негативно вплинути і викликати асоціації з війною в переселенців з України, особливо у дітей.

Ситуація на фронті: Британська розвідка вважає, що інциденти на російських аеропортах в глибині території рф свідчать про труднощі у росії з тим, аби закривати усі потреби наявними засобами протиповітряної оборони. Розвідка нагадує, що вранці 26 грудня військовий аеродром в енгельсі, один з тих, де базуються російські стратегічні бомбардувальники, вдруге за останні три тижні зазнав атаки, нібито безпілотниками.

Українські захисники за минулий тиждень просунулися на 2,5 км у напрямку міста Кремінна у Луганської області. Як зазначив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, серед офіцерського складу рф ходить інформація про підготовку оборонних рубежів навколо Луганська. Якщо ЗСУ прорвуть оборонні рубежі на рівні «Сватове – Кремінна», то значна частина підрозділів окупантів – особливо мобілізовані – планують здаватися у полон.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку і Білогорівку Луганської області та Соледар, Іванівське, Кліщіївку, Кам’янку, Авдіївку, Веселе, Водяне, Красногорівку і Мар’їнку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдала 17 ударів по районах зосередженнях ворога та один – по позиції ЗРК. Також уражено 5 пунктів управління та склад боєприпасів окупантів.

Ключові події:

1. У Yasno розповіли про ситуацію з енергопостачанням у Києві після ранкового обстрілу. Є висока ймовірність, що днями місто повернеться до дообстрільного рівня;

2. Що робити львів’янам у разі відсутності водопостачання. Перелік адрес з питною водою. У переліку є понад 30 локацій, що знаходяться у Львові та області.

А також: Де у Львові можна зігрітись і підзарядитись. Перелік локацій. Наразі у Львові діють 18 пунктів обігрівання.

Та: Що робити, якщо застрягли в ліфті. Алгоритм дій. Учора під час повітряної тривоги у Львові зафіксовано 45 застрягань у ліфтах;

3. У «Дії» запустили тестування двох нових послуг. Тепер у додатку можна замінити водійське посвідчення та отримати витяг про несудимість;

4. У Львові з пам’яток культурної спадщини усунуть радянський напис. У місті ще є близько 50 охоронних дощок з радянськими написами;

5. «Львівська залізниця» запустить ретро-потяг на свята. Він курсуватиме 31 грудня, а також 1, 7, 8, 14 та 15 січня;

Читайте також: У Замарстинівському парку з'явились оздоровчі стежки. Вони відрізняються довжиною, рельєфністю і кутом нахилу.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!