Ремонт чи руйнація. Адмінкомісія наклала штраф на власника приміщень на Бандери,57

2196 0
У міськраді вважають, що роботи у підвалі можуть зашкодити цілому будинку,
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Адмінкомісія наклала на власника підвальних приміщень у будинку пам’ятці архітектури на Степана Бандери,57 штраф у розмірі 1 700 грн. Мерія повторно звернеться до власника, щоб він надав доступ для проведення експертизи стану будинку.

Читайте також: Мерія Львова звинувачує фірму родини Козловського у самовільних роботах у пам'ятці архітектури

Під час засідання комісії наголосили, що ремонтні роботи у будинку продовжуються попри припис управління охорони історичного середовища ЛМР про припинення робіт.

За словами керівника відділу охорони та використання об'єктів культурної спадщини ЛМР Олега Хандина, власник приміщення через суд намагається скасувати рішення виконавчого комітету про скасування наказу департаменту містобудування від 2012 року про дозвіл на реставрацію з переплануванням частини нежитлових приміщень на вулиці Степана Бандери, 57 під магазин промислових товарів з влаштуванням дверного прорізу на місці вікна. Власник також хоче скасувати припис управління щодо припинення робіт.

Як уточнила начальниця управління охорони історичного середовища Ліля Онищенко, фахівці Інституту НДІ «Проєктреконструкція», які почали технічний огляд будинку, не змогли оглянути підвальні приміщення, через те, що їх не допустили. За її словами, роботи продовжуються без експертизи, і немає іншого виходу як штрафувати власника.

Адмінкомісія вирішила накласти штраф у розмірі 1 700 гривень, а також ще раз просити допустити фахівців до проведення незалежної експертної оцінки. Власником цього приміщення є Олександр Ходаковський.

Читайте також: У Львові палац на Тершаковців доводять до руйнівного стану. Власника хочуть оштрафувати

Як повідомив раніше у коментарі Tvoemisto.tv Олександр Ходаковський, на ці робити він має всі необхідні дозволи, у тому числі від ДАБІ України на будівельні роботи. Відбуваються вони відповідно до проєкту, від якого не відходять.

«Є авторський і технічний нагляд, фахівці несуть відповідальність за роботи, оскільки це пам'ятка архітектури. А скасувати наказ департаменту архітектури та містобудування можна лише за моєю заявою або за рішенням суду, для чого потрібні вагомі підстави, яких немає», – каже він.

Будинок на Бандери, 57 приватизували ще у 2004 році.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!