На якому етапі ремонт вулиці Бандери у Львові і коли її відкриють для проїзду. Фото, відео

4053 0
Частину вулиці планують відкрити до Дня Незалежності, адже зараз ремонтні роботи вже на кінцевому етапі, залишилося лише облаштувати велодоріжки.
Фото до реконструкції: Тарас Бабенчук

Фото до реконструкції: Тарас Бабенчук

У Львові вже тривалий час ремонтують вулицю Степана Бандери. У районі «Львівської політехніки», від вулиці Коновальця до Чупринки, ремонт майже завершили, але ще облаштовують велодоріжки. Цей відрізок планують відкрити до Дня Незалежності. 

На вулиці облаштували дві смуги проїзду, по яких буде рухатися громадський і приватний транспорт. Дорогу вирішили застелити бруківкою, а деякі з дерев на вулиці зрізали, однак певну частину залишили, і мають висадити також нові.

«Станом на сьогодні роботи йдуть активно. Так виглядає, що більшу частину робіт вже виконали, адже великий відрізок вулиці вже у бруківці. Також замінили 90% всіх мереж. До Дня Незалежності постараємося відкрити проїзд від вулиці Чупринки до Коновальця», – каже міський голова Львова Андрій Садовий.

Зараз завершується облаштування верхнього покриття. Залишилося зробити вуличне освітлення і контактні мережі. 

Читайте також: Десятки паркомісць і звужена проїзна частина. Якою буде вулиця Бандери після реконструкції

«На наступній ділянці від Антоновича до Городоцької вже на 90% замінили мережі. Приблизно через 10 днів плануємо завершити переключення водопроводу», – каже інженер «Онур» Віктор Онищук.

Залишилося частково встановити дощоприймачі від вулиці Героїв УПА до Антоновича.

До вулиці Городоцької ремонт триватиме до кінця року, бо в процесі з’явилися роботи, які не врахували у проєкті. Через це влада прийняла рішення у майбутньому робити архітектурні конкурси на проєкти, щоб перемогу отримували ті, хто одразу зможе врахувати всі аспекти. Зокрема, проєктом не врахували підпірну стінку біля Органного залу, яка зараз вже нахилена, її довжина становить близько 170 метрів. Місто має у планах зробити й цю стінку, тому потрібно коректувати проєкт знову і виділити на це кошти.  

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація

«Якщо дивитися на проєкт, який виграв цей тендер, то його багато коригували, бо у ньому не було враховано реалій цього часу. Активісти давали свої зауваги, в процесі роботи ми все враховували. На фініш будемо мати чудову вулицю з освітленням, велодоріжками, місцями для паркування»– додав міський голова.

Керівник «Львівавтодору» Микола Лесюк каже, що в проєкті передбачили сходи біля входу до головного корпусу «Львівської політехніки». Раніше мешканці казали, що вони можуть заважати пішоходам, однак керівник стверджує, що це не так.

«Сходи будуть, вже є проєктне рішення, вони будуть розташовані так, що це не заважатиме пішоходам»– каже він. 

Щодо вулиці Федьковича, яку також необхідно ремонтувати, є проєкт, але зараз обдумують логістичні питання. Оскільки вся ділянка дороги перекрита, то місто хотіло б розпочати ремонт вже, та в бюджеті на це нема коштів. Якщо будуть варіанти дофінансування, то цього року її можуть відремонтувати.

Читайте також: Ремонтна кампанія у Львові. Коли відкриють вулиці Бандери, Хмельницького і Пекарську

Як зазначив Микола Лесюк, переробляти будуть також вулицю Професорську, зокрема й підпірну стінку. Щодо цієї ділянки буде окремий проєкт, її планують здати у той термін, що й вулицю Бандери, тобто до кінця цього року. 

Читайте також: Чому у Львові не відремонтували вулицю Залізничну, якою тепер об'їжджають Шевченка

Нагадаємо, що ескізний проєкт реконструкції вулиці розробив комунальний «Інститут просторового розвитку», а робочий проєкт – ТзОВ «Трамдорпроект». Роботи виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальна вартість становить понад 209 млн грн. 

На перетині вулиць Чупринки та Степана Бандери має бути пересідання між різними видами транспорту (трамвай, автобус, велосипед). Там облаштують велостійки для приватних велосипедів, озеленять територію, встановлять лавки та облаштують місця для очікування транспорту.

Софія Шавранська

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!