Україна

Результати навчання у школах за кордоном зарахують в Україні

945 0
Зарахування до шкіл після повернення в Україну здійснюється за заявою одного з батьків, опікунів чи законних представників.
Фото умовне

Фото умовне

Для українців, що навчаються у школах за кордоном буде можливість зарахувати свої результати у закладах освіти України. Для цього потрібна довідка з місця, де учень проходив навчався. Про це повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий.

Крім того, МОН затвердили рекомендації щодо:

  • забезпечення безперервності здобуття освіти

  • оцінювання результатів навчання

  • переведення на наступний рік навчання/зарахування результатів навчання

  • отримання документів про здобуття освіти 

«Отже, зарахування до шкіл після повернення в Україну зійснюється за заявою одного з батьків, опікунів чи законних представників. Дитину зараховують в ту ж школу, де навчалася раніше, або до іншої. Міністерство також рекомендує закладам освіти враховувати всі дані про успішність із закордонних шкіл під час зарахування до української (за предметами, що дублюються в програмі», –  зазначив міністр.

Читайте також: Не треба буде репетиторів, або Як зміниться середня школа

За його словами, свідоцтво про здобуття освіти видають дітям, які перебувають за кордоном та навчаються в українських школах онлайн. У разі завершення очного навчання в закладі освіти за кордоном відповідні документи про здобуття освіти визнаються в Україні.

Нагадаємо, що міністерство освіти і науки наразі не розглядає скорочення кількості ключових шкільних предметів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!