Роман «Століття Якова» екранізують. Де і коли можна буде подивитись?

2609 0
Вже невдовзі на українські телеекрани вийде телесеріал за романом Володимира Лиса «Століття Якова».
Фото: 1plus1.ua

Фото: 1plus1.ua

В романі розповідається про нелегкі перипетії життя Якова Платоновича, які відбуваються на тлі епохи. Це «волинське Полісся на перехресті режимів, імперій, народів, армій, культур і субкультур... від уланів Пілсудського до наркодилерів на джипах», як писала у передмові до роману Володимира Лиса Оксана Забужко. Це вперше за романом українського письменника Володимира Лиса знімають навіть не повнометражний художній фільм – телесеріал, і взявся за це канал «1+1». Знімає українська команда за участі українських акторів і українською мовою, – йдеться в повідомленні газети «День».

Старого Якова у фільмі грає Станіслав Боклан, молодого Якова – Роман Луцький, Олену –Наталія Денисенко.

Сценарій для серіалу підготував Андрій Кокотюха.

На «плюсах» обіцяють показати «Століття Якова» уже навесні наступного року. І кажуть, що це – тільки перша ластівка художньо-історичних проектів.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!