Росія готова до довготривалої війни і не відмовилась від плану захопити Україну, – розвідка

1472 0
Окупант застосовує на території України 103 батальйонно-тактичні групи, які беруть участь у бойових діях. Ще близько 40 БТГр знаходяться в резерві
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Росія не полишає планів про повне захоплення України. Про сьогодні, 11 червня, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, повідомляє пресслужба ГУР.

«Ми маємо підтверджену інформацію, що росіяни мають план на 120 днів війни. Подальше корегування цього плану буде залежати від того, наскільки противник досягне успіху чи навпаки зазнає поразки на сході України. Проте мети так званої спеціальної воєнної операції, про яку путін заявляв на початку війни, росіянам так і не вдалося досягнути», – каже він.

Читайте також: Скільки ухилянтів від мобілізації та спроб незаконно перетнути кордон виявили на Львівщині

Скібіцький також додав, що, за даними української розвідки, росія має достатній потенціал для ведення довготривалої війни проти України. Окупант застосовує на території України 103 батальйонно-тактичні групи, які беруть участь у бойових діях. Ще близько 40 БТГр перебувають в резерві та можуть бути використані проти українських військових.

За словами представника розвідки, через невдачі російських військ ворожий генштаб мусить кожні 30 днів коригувати плани вторгнення та зосереджувати всі зусилля лише на певних напрямках.

Нагадаємо, росіяни застосовують авіацію, щоби скувати ЗСУ на чотирьох напрямках. Окрім цього, все ще зберігається загроза ракетних ударів з території білорусі. А в акваторії Чорного моря у бойовій готовності перебуває шість носіїв крилатих ракет.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!