Росія готує провокації на тимчасово окупованій території України, – Головнокомандувач ЗСУ

1460 0
Окупанти 47 разів порушили режим припинення вогню, 38 з них були із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння.
Фото: Facebook-сторінка Головнокомандувача ЗСУ

Фото: Facebook-сторінка Головнокомандувача ЗСУ

Росія готує провокації на тимчасово окупованій українській території. За інформацією, яка надходить до ЗСУ з ОРДО, у деяких населених пунктах, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’зку з можливим загостренням. Про це повідомив Головнокомундувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

«Офіційно повідомляємо: Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців. Наші дії мають винятково оборонний характер. Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант Російська Федерація. Будь-яка шкода, що може бути завдана людям чи об’єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією. Українська сторона інформує міжнародні організації про підготовку таких провокацій», – повідомив він.

Читайте також: «Росія хоче спровокувати українські сили», – пресаташе посольства США в Україні

Станом на 19:00 год 17 лютого українські військові зафіксували 47 порушень режиму припинення вогню, 38 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зазначається, що окупанти здійснили прицільні обстріли об’єктів соціальної інфраструктури, двоє цивільних осіб було поранено.

Натомість, наголошує головнокомандувач Збройних Сил України, російські окупаційні адміністрації використовують дезінформацію та пропаганду і звинувачують в обстрілах мирних жителів ЗСУ.

Наразі Україна інформує міжнародні організації про підготовку таких провокацій.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

Нагадаємо, що напередодні Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. На цю заяву міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повірить у деескалацію з боку РФ, коли побачить реальне відведення військ від кордонів, а не лише почує про нього. Водночас уночі, 15 лютого, оприлюднило декілька відео, які підтверджують нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. Зокрема, росте  кількість підводних човнів, десантних кораблів у Чорному морі, ракет малої дальності, танків на північно-східних околицях України.

У США заявили, що Росія продовжує посилювати свою присутність біля кордону з Україною попри заяви про те, що вона почала відводити війська, та направила ще тисячі військ до кордону з Україною.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!