Росія ветувала резолюцію Радбезу ООН про зупинку агресії проти України

7131 0
Це єдина країна, яка голосувала «проти».
Радбез ООН

Радбез ООН

Росія використала право вето, щоб заблокувати резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує її вторгнення в Україну. Про це повідомляють на сайті ООН, передає Європейська правда. 

Як зазначають в ООН, Росія стала єдиною країною, хто голосував «проти». Ще три країни утрималися: Китай, Індія та Об’єднані Арабські Емірати. 

За резолюцію, яка передбачає негайне припинення агресії проти України, проголосувало 11 країн. Подали її США та Албанія. 

Читайте також: Рада Європи зупинила членство Росії у двох органах

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС – учасників надзвичайного засідання Європейської ради стати пліч-о-пліч з Україною та зупинити агресора. За його словами, в Україні вирішується доля Європи: якщо Путін не отримає гідної відсічі зараз, він піде далі. Тому слід негайно ухвалити потужні економічні та фінансові санкції проти агресора, позбавити його засобів для продовження агресії: відключити від SWIFT, накласти ембарго на торгівлю нафтою й газом, допомогти українській армії озброєнням та боєприпасами, підтримати миротворчу операцію ООН. 

Також зазначимо, що попри війну, яку Росія розгорнула проти України, Північноатлантичний альянс наполягає на праві Української держави самостійно обирати безпекові союзи, до яких вона хоче приєднатися.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!