Як місто пережило повітряну атаку та львівський підприємець намагався підкупити службовця ДБР. Підсумки доби

1585 0
Нині 30 грудня та 675 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Львівський підприємець намагався підкупити службовця ДБР за півмільйона доларів. Йдеться про одного з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 56 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження противника та по 3 його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 3 артилерійські засоби, 5 складів боєприпасів та ще 2 інші ворожі важливі цілі.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряною обороною 5 ударних дронів знищено.

Читайте також: Зеленський відвідав позиції Сил оборони в Авдіївці. Президент подякував усім, хто перебуває на службі та захищає Україну.

Та: Для ветеранів спростили оформлення пільг на комунальні послуги. Раніше було передбачено, що пільговик має особисто звернутися до уповноважених органів. Натомість зараз часто це неможливо через те, що військові перебувають на лінії фронту.

Тема дня: Як Львів пережив масовану повітряну атаку. Деталі і коментарі. У ніч на 29 грудня Львівщина, разом з іншими регіонами України, зазнала масованої атаки з боку країни агресора. Цього разу ворог вдався до комбінованого удару: спочатку застосував «шахеди», а в другій хвилі були вже ракети. На жаль, у Львові були влучання. Як наслідок – є загиблий і багато поранених, зруйновано і пошкоджено кілька житлових будинків та соціальних об’єктів, зокрема, школи і дитячий садок. Схожі трагедії трапилися цієї ночі також у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Запоріжжі.

На цю ж тему:

Ключові події:

1. Україна та ще 30 держав ініціювали скликання екстреного засідання Радбезу ООН. В Україні внаслідок ранкової атаки загинуло 30 людей.

На цю ж тему: Британія відправить Україні сотні зенітних ракет. Країна залишається відданою підтримці України;

2. Компанії, пов’язаній з «Інтергал Буд», погодили купівлю Львівського ювелірного заводу за 185 млн гривень. Йдеться про купівлю компанією пакету акцій розміром 100% статутного капіталу.

Читайте також: У Залізничному районі хочуть збудувати багатоквартирний будинок із паркінгом. У будинку передбачено також комерційні приміщення;

3. У Львові водію маршрутки, який не допоміг пасажирові на інвалідному візку, зменшили премію на 13 тис. грн. Інцидент трапився в автобусі №47А.

Читайте також: У Києві один тимчасовий автобусний маршрут стане постійним і отримає новий номер. Йдеться про маршрут 41-Д «Станція метро «Героїв Дніпра» – площа Тараса Шевченка – селище ДВС».

Та: У Бучі розробили проєкт будівництва власної очисної станції. Орієнтовна вартість проєкту становить понад $10 мільйонів;

4. В Києві активісти відновили історичні двері аптеки на Хмельницького. «Двері були відновлені за оригінальним кресленням, з якого в радянський час була зроблена більш спрощена репліка. Аби відновити історичний контекст – були також використані і автентичні матеріали з яких були виконані первісні конструкції – а саме дуб широколистий»;

5. На площі Ринок закрили два популярні заклади. Йдеться про фудхол «GastroFamily Food Market» і ресторан-музей «Остання барикада», власником яких був відомий ресторатор Дмитро Борисов.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!