Росія збирається вирубати та продати українські ліси, – розвідка

1969 0
У зоні найвищого ризику зараз перебувають ліси на територіях, тимчасово окупованих ворогом.

Росія планує масові вирубки українських лісів. Про це йдеться в листі міністра оборони Росії Шойгу «Про можливість вирубки на землях оборони», який адресований особисто Путіну. Лист опублікували сьогодні у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Документ дозволяє окупантам тотальну вирубку «лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень» на землях України. Плануються вирубки «будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини».

Читайте також: Чи можна буде засудити Росію в Гаазі. Політолог-міжнародник про російсько-українську війну

Деревину, не використану для потреб збройних сил РФ, хочуть продати, а отримані кошти підуть на забезпечення армії-агресора. Тотальне вирубування зелених насаджень – це черговий страшний злочин загарбників та створення екоциду. Востаннє подібне відбувалось під час Другої світової війни, коли загарбники також знищували та вивозили природні цінності.

Нагадуємо, що Україна використовує всі можливості міжнародного права, щоби притягнути Росію до відповідальності. Міжнародний кримінальний суд створив місію, яка на українській території буде досліджувати та вивчати воєнні злочини, злочини проти людяності, які вчиняє РФ. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!