Київ

Росіяни знову атакували Київ і область "шахедами"

415 0
В регіоні працювали сили протиповітряної оборони.
Мобільна вогнева група ППО. Фото з відкритих джерел

Мобільна вогнева група ППО. Фото з відкритих джерел

Вночі проти 20 червня росія атакувала Київщину ударними БПЛА. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Вночі ворог атакував нашу область ударними дронами. Влучань в об'єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні", — зазначив він.

Внаслідок падіння уламків біля одного з населених пунктів горіла трава, пожежу вже ліквідували. Також уламками пошкоджені лінії електропередач та обладнання одного з підприємств. 

У ДТЕК уточнили, що під час ранкової атаки було пошкоджено високовольтні електромережі Броварського району.

"Вже о п'ятій ранку енергетикам вдалося підключити близько 5250 будинків за резервними джерелами живлення. Ліквідація наслідків обстрілу триває", — йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, запущені з півдня дрони, пролетіли крізь низку областей і намагалися атакувати Київ з північно-східного напрямку. Руйнувань і потерпілих у столиці не зафіксовано.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, загалом в ніч на 20 червня в результаті роботи ППО знищені 4 крилаті ракети Х-101/Х-555, 1 керована авіаційна ракета Х-59 та 27 "шахедів", п. ППО працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях.

За даними "Укренерго" внаслідок нічних обстрілів пошкоджено обладнання на енергооб'єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській областях.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!