Російська техніка розкрадена і виходить з ладу, із 10 танків лише один на ходу, – розвідка

9136 0
Частина з них не має навіть двигунів. На даний час плани з передачі на фронт техніки, знятої зі зберігання фактично, зірвані.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Окупанти намагаються відновити втрати за рахунок техніки, знятої з тривалого зберігання. Зокрема, противник розгортає ремонтно-відновлювальну базу (РВБ) на аеродромі в СМТ Клімове Брянської області (35 км від кордону України). Однак «розконсервована» російська військова техніка повністю розкрадена, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: «Україна ніби у «сірій зоні». Зеленський просить у НАТО 1% літаків і танків

Наразі ворожа РВБ намагається «поставити в стрій» значну кількість техніки, яка прибуває зі складів тривалого зберігання, але стан цієї техніки здебільшого вкрай незадовільний.

Загалом РФ часто зіштовхується з проблемою, що вони не можуть відновлювати техніку після «розконсервації» зі складів. З бойових машин повністю розкрадені оптичні прилади та електроніку з вмістом дорогоцінних металів.

Зокрема, у 4 танковій дивізії РФ з’ясували, що з 10 «розконсервованих» танків лише один перебуває в більш-менш робочому стані. Решта – повністю розукомплектовані. Частина з них не має навіть двигунів. На даний час плани з передачі на фронт техніки, знятої зі зберігання фактично, зірвані.

«За наявної інформації – командир 13 танкового полку 4 танкової дивізії РФ – застрелився», – йдеться у повідомленні розвідки.

Читайте також: Побачити Чорнобаївку і померти. Чому росіянам потрібен аеродром на Херсонщині 

Нагадаємо, що Україна просить надати НАТО один відсоток від усіх літаків, танків Альянсу, системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони, щоби вистояти у війні проти Росії.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!