Політична реклама

Російські авто в Україні можуть подорожчати на тисячу доларів

1571 0
У Кабміні України прогнозують збільшення вартості російських легкових автомобілів на українському ринку в середньому на 1 тисячу доларів у разі запровадження Україною утилізаційного збору на них.

Якщо Україна теж введе якусь плату за утилізацію, то російські автомобілі, які приходять на наш ринок, будуть коштувати на 1 тисячу доларів дорожче.

За оцінкою Кабміну, з введенням Російською Федерацією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі, українські легкові автомобілі на російському ринку подорожчають на 600-1000 доларів, а вантажні автомобілі – на суму до 20 тисяч доларів.

Як відомо, з 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-й утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблений у РФ, сплачується утилізаційний збір у цілях забезпечення екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів у РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії. Однак такий збір не поширюється на держави, які є членами Митного союзу.

Джерело: ЗІК


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!