Російські хакери взяли на себе відповідальність за атаку на «Київстар»

549 0
Мобільний оператор «Київстар» зазнав потужної хакерської атаки.
Умовне фото

Умовне фото

Про свою причетність до кібератаки, що призвела до руйнування мережевої інфраструктури українського оператора зв'язку «Київстар» заявила група російських хакерів. Мобільний оператор разом з СБУ продовжує працювати над відновленням послуг, повідомила Служба безпеки України.

«Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань (за повідомленнями російських ЗМІ – «Солнцепек»). Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу Збройних сил рф (більш відомого як ГРУ), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Збій у Київстар. Абоненти не можуть змінити оператора через нацроумінг

СБУ продовжує документувати кібератаку рф по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин росіян. Кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти «Київстару» у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки.

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

Зазначається, що цифровій інфраструктурі «Київстару» було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу. Також російські хакери заявили, що атакували «Київстар», оскільки «компанія забезпечує зв'язком ЗСУ, а також державні органи та силові структури України». Вони також пригрозили кібератаками іншим компаніям, які допомагають українській армії.

Нагадаємо, з 12 грудня триває технічний збій у мобільній мережі «Київстар»  Через це тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. У компанії повідомили, що вони стали мішенню потужної хакерської атаки. Альтернативою мобільному зв’язку можуть стати стаціонарні телефони.

Також зв'язок можна підтримувати за допомогою месенджерів Viber, WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger Facebook, Instagram тощо. Месенджери будуть працювати з допомогою Інтернету, або Wi-Fi. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!