Розповідь дружини «азовця» та як українці жартують з ймовірного ядерного удару. Підсумки доби

1190 0
Нині 29 вересня та 218 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото Івана Станіславського

Фото Івана Станіславського

Ситуація на фронті. За даними розвідки Британії, Україна активізувала свої наступальні операції на північному сході країни. Зокрема, здійснюють повільне просування щонайменше на двох напрямках на схід від лінії річок Оскіл та Сіверський Донець. Важкі бої тривають у Херсонській області, особливо на правому березі Дніпра. Натомість, рф продовжує свої невдалі спроби просунутися в районі Бахмута.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Зайцеве, Майорськ, Залізне, Бахмутське, Одрадівку, Миколаївку Другу, Озерянівку, Первомайське, Побєду, Новомихайлівку, Павлівку та Безіменне. Авіація та ракетні війська і артилерія уразили, відповідно 10 та 7 місць скупчення озброєння та техніки агрессора. А також: два командних пункти, одну станцію-ретранслятор, три станції РЕБ, три склади з б/к та паливо-мастильними матеріалами. На Запорізькому напрямку ліквідовано три ЗРК С-300.

Цитата дня: «Сподіваюся, що до кінця цього року українські війська відтіснять російські війська на позиції 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть в Криму».

Колишній командувач армії США у Європі, генерал Бен Ходжес також заявив, що оголошена президентом путіним мобілізація свідчить про те, що він у відчаї.

Фото: DW

На цю ж тему: США закликають своїх громадян негайно виїхати з Росії

Акцент дня. «Чоловік багато зробив для того, щоб Маріуполь був українським», – дружина «азовця». Частину оборонців Маріуполя та комбінату «Азовсталь» досі утримують в полоні. Їхні рідні організовують акції, пишуть відкриті листи, щоби про бійців «Азову» не забували, особливо зараз, після повернення їхніх побратимів із полону. Редакція Tvoemisto.tv продовжує серію публікацій – розмов із родинами захисників Маріуполя та «Азовсталі».

Чому це важливо? Ми не маємо забувати про їхній подвиг. Можливість випити вранішньої кави у безпечному тилу – це беззаперечна заслуга воїнів на передовій, які забезпечують нам мирне небо над головою.

Акцент дня 1. Ми надто багато страждали, щоб бути байдужими до страждань одне одного. Кандидатка політичних наук Соломія Кривенко аналізує, хто є помічником, а хто – зрадником України в битві проти зла із виступів перших осіб України, росії та світових лідерів. Вона показує, як творяться наративи про нашу країну, як розповідається історія про кожного із нас, як ми виглядаємо в очах цілого світу.

Ключові події:

1. США і союзники посилили розвідку на тлі ядерних погроз Путіна, − ЗМІ. Більшість російських літаків, разом зі звичайними ракетами і ракетними пусковими установками, можуть доставляти меншу тактичну ядерну зброю;

2. Спалах дифтерії на Львівщині. Хто може захворіти і як захиститися. Повний текст рішення мають оголосити 3 жовтня. На Львівщині виявили спалах дифтерії – у семи людей ознаки початкової стадії хвороби. Хто може завхоріти на дифтерію, які симптоми хвороби та як захиститися пояснює керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталя Іванченко-Тімко;

Читайте також: Щодня на Львівщині госпіталізують від 10 до 20 хворих на коронавірус

3. На кордоні з Польщею до кінця року планують відкрити ще один пункт пропуску. Йдеться про новий пункт пропуску Нижанковичі-Мальховіц;

4. Дрон та автомобілі для ЗСУ. Що потрібно сьогодні для нашої перемоги.  Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових;

5. ​​ У частині Львова нині не буде газу. Перелік адрес. Причина припинення газопостачання – ремонт підземного газопроводу.

Анонс Твого міста: Якою є психологія росіян та що робиться з українцями. Акценти твого міста. У новому випуску «Акцентів Твого міста» поговоримо з доценткою кафедри психології та психотерапії УКУ Наталією Пилат.

«Акценти Твого Міста» виходять щочетверга, о 20.00. Програму можна переглядати на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube.

Емоція дня. Чому українці жартують з можливого ядерного удару і збираються на Щекавицю. Останніми днями соцмережі заполонили меми про ядерну загрозу з боку росії та мобілізацію, яку оголосив путін. Користувачі почали фантазувати, як вони проведуть останні миті життя. Однією з «ідей» було провести оргію в центрі Києва на горі Щекавиця.

Гостя програми «Акценти Твого міста» Наталія Пилат пояснила, чи є нормальною така реакція замість того, щоб належно підготуватися.

Гарного Вам дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!