«Львів буде першим містом, де буде діяти е-квиток», – Садовий

4478 0
Водночас, наприклад, у Вінниці електронний квиток повністю функціонує від 2020 року.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Львів, за словами міського голови Андрія Садового, буде таки першим містом, де діятиме е-квиток, що контролюватиме кошти за кілометр пробігу. Про це міський голова сказав сьогодні, 16 червня, в ефірі програми «Акценти Твого міста», відповідаючи на питання про те, чому досі в місті е-квиток не функціонує, а також, що у Вінниці в транспорті е-квиток працює з 2020-го. 

«Львів буде першим містом, де буде діяти е-квиток. АТП отримуватиме кошти за кілометр пробігу: водії не змагатимуться один з одним. Тестування на трьох маршрутах показало, що виручка зросла більше ніж на 10%. Ми також виявили тисячі зайців які говорили що мають пільги, а їх нема. Якщо ми впровадимо е-квиток повністю, то повністю виключимо готівку», – каже він.

За його словами, е-квиток у Львові допоможе контролювати дотримання графіку. Оскільки громадський транспорт має їхати швидко, повинен бути охайним та не бути збитковим.

Читайте також:  Е-квиток по-вінницьки. Як у місті з 2020-го працює безготівкова оплата проїзду

«Ми оплачуємо кошти перевізникам за пільговий проїз. Ми також хочемо закупити близько 80 нових автобусів. Також плануємо купити нові трамваї», – додав міський голова.

Водночас на прикладі Вінниці бачимо, що е-квиток запрацював там повноцінно ще у 2020-му. 

Нагадаємо, що на трьох автобусних маршрутах, які налічують 28 автобусів, тестують безготівкову оплату. Такі нововведення триватимуть до 30 червня. Для здійснення її контролю інспектори ЛКП «Львівавтодор» використовують переносні зчитувальні пристрої.

Наразі у Львові триває перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті, так звана «освіта пільговика». На цьому етапі завершують друк транспортних карток для пільгових категорій населення та тестують обладнання. Воєнний стан, за словами Олега Забарила, ускладнив багато речей, зокрема через вторгнення росії чеське посольство відкликало підрядника, який у другій половині лютого якраз працював із обладнанням. Команда поспішно виїхала зі Львова. Про те, яких змін чекати від впровадження електронного квитка, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!