Садовий закликав всі будівельні компанії у Львові відновлювати активні роботи

23089 0
Людям потрібне не лише тимчасове житло, а й житло для постійного проживання.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав будівельні компанії відновлювати роботи. За його словами, людям, які вимушено приїхали сюди, необхідне житло. Про це він повідомив під час брифінгу сьогодні, 24 лютого.

«Львів до 24 лютого був тим містом, де найбільше після Києва будувалося житла. Тому зараз даємо чіткий меседж усім будівельним компаніям – відновлювати активні роботи, бо людям потрібне житло. Людям потрібне не лише тимчасове житло, а й житло для постійного проживання», – каже він.

Читайте також: У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

Окрім цього, сьогодні виділяють ділянки у Львові для будівництва котеджних містечок. Йдеться про будівлі, які достатньо швидко монтуються.

«Ми вивчаємо пропозиції від турецьких, німецьких і українських компаній, щоб вийти на оптимальний варіант. Люди, які приїхали, не можуть жити в школі чи спортзалі. Їм потрібно давати можливість нормально бути в Україні», – додає він.

Нагадаємо, що Львів має низку відкритих пропозицій від міжнародних організацій, які готові фінансувати будівництво тимчасового житла для внутрішньо переселених осіб. Про окремі пільги для переселенців на купівлю житла не йдеться, оскільки для цього потрібні затверджені програми на рівні держави. Місто сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців.

Окрім цього, під час дискусії Tvoemisto.tv про те, як Львів трансформується під час війни, засновник та керівник агенства нерухомості «Дуоком» Віталій Ковтун повідомив, що в місті є власники квартир, які раніше виставляли свої об’єкти на продаж, але поки через певні особливості ринку це зробити неможливо. Водночас їх переконують створювати додаткову пропозицію та виходити на ринок з пропозиціями оренди. Повну дискусію про те, як трансформувався Львів під час війни, дивіться тут.

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!