Київ

СБУ встановила особи 11 військових РФ, які розстрілювали цивільних під час окупації Київщини

589 0
Фігуранти рухались в колоні бронетехніки РФ та відкрили вогонь по двох легкових авто з мирними жителями.

СБУ встановила особи ще 11 російських військових, які вчиняли воєнні злочини на період тимчасової окупації частини Київщини. Це військовослужбовці 1-го взводу 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії ЗС РФ (м. Кяхта, республіка Бурятія). Про це повідомляє Служба безпеки України.

Це військовослужбовці 1-го взводу 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії ЗС РФ (м. Кяхта, республіка Бурятія).

«Під час захоплення селища Мотижин Бучанського району вони проводили «каральні заходи» на території населеного пункту. В одному з таких «рейдів» фігуранти рухались в колоні бронетехніки РФ та відкрили вогонь по двох легкових авто з мирними жителями. Внаслідок ворожого обстрілу загинуло шестеро українців – обидва водії та пасажири», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, командував злочинними діями військ РФ командир відділення лейтенант Алєксандр Рибас.

А безпосередньо виконували його вказівку:

  • лейтенант Сєргєй Тіхонькіх;
  • сержант Валех Ємінов;
  • сержант Антон Буренок;
  • молодший сержант Дмітрій Галсанов;
  • молодший сержант Владіслав Матвєєв;
  • єфрейтор Роман Ігумнов;
  • єфрейтор Захар Пєтров;
  • рядовий Геннадій Плотніков;
  • рядовий Ніколай Бушуєв;
  • військовослужбовець Трофім Іванов.

 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно старшого навідника 2-го батальйону 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії східного військового округу ЗС РФ. Правоохоронці встановили, що 2 березня 2022 року під час окупації Березівки Бучанського району Київської області окупант разом з іншими співслужбовцями без будь-яких попереджень розстріляли цивільний легковий автомобіль, який рухався по автодорозі населеного пункту. Внаслідок цього водій дістав поранень.

Стрілок спільно з іншим загарбниками витягли з автомобіля пораненого чоловіка. Окупант завдав цивільному удар прикладом та здійснив постріл в голову. Від отриманих вогнепальних поранень цивільний загинув на місці.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!