Депутати таки прийняли регламент і проголосували питання про обслуговування коштів бюджету розвитку

1347 0
Сесію перенесли на вівторок, 29 грудня.
Фото: Інститут міста

Фото: Інститут міста

Сьогодні, 24 грудня, після тривалого обговорення та дискусій на засіданні сесії таки прийняли регламент Львівської міської ради 8-го скликання.

«За» проголосував 61 депутат. Згодом депутати перейшли до обговорення питання про обслуговування коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у частині бюджету розвитку та власних надходжень.

Читайте також: Рада Львівської ОТГ затвердила голів та склад депутатських комісій. Перелік

Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради, пояснив, що раніше гроші місцевої громади були на одному державному рахунку, через що місто не могло ними вільно користуватись, постійно очікуючи проплат від казначейства. Тепер гроші бюджету розвитку місто тримає в «Укргазбанку». Можливість обирати банк мають  лише ті міста, які приймають відповідну ухвалу до 25 грудня. Також він зазначив, що якщо депутати зараз не проголосують за цю ухвалу, то місто знову повернеться до фінансування через казначейство.

«Якщо якісь негаразди у державі, то вона забирали гроші на свої потреби, а нас залишала з нулем. По виписці бачимо, що у нас є гроші, даємо доручення на фінансування наших потреб, а казначейство тримає проплати, каже що нема грошей. Тепер рада, яка ухвалює до 25 грудня, рішення про те, що вона хоче обслуговуватися по бюджету розвитку у банках, може це зробити. Ми перші в Україні це зробили також Іллічівськ», – зазначив Олег Іщук.

Читайте також: Що дозволив набудувати у Львові «старий» виконком міськради. Візуалізації

Він додає, що місто тепер не очікує проплат із казначейства, що гроші за декілька хвилин у розпорядника. Депутати ж  сперечаються про те, як визначати банк. Зазвичай банк визначала депутатська комісія з питань бюджету. Комісія погоджувала, а рішення приймав виконком. Депутати пропонували визначати банк ухвалою сесії.

Депутати двічі ходили радитись. Утім ухвалу таки проголосували з зауваженнями Наталії Шелестак, голови постійної депутатської бюджетної комісії.

«Розумію, що ми ризикуємо втратити гроші, якщо будемо затягувати. Банк визначається бюджетною комісією», – зазначила вона.

«За»проголосувало 60 депутатів. Сесію продовжать у вівторок, 29 грудня, тоді планують розглянути загальний фонд бюджету Львівської ОТГ.

Читайте також: Хто став депутатом Львівської міської ради. Імена, біографії, статки. Фото

Нагадаємо, сьогоднішня сесія Львівської ОТГ, яка розпочалася о 12.00 і на якій мали прийняти бюджет міста на 2021 рік, протривала лише кілька хвилин. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!