Що можна побачити весною у ботанічному саду ЛНУ у Львові

1561 0
Ботанічний сад розпочав працювати у більш відкритому форматі.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Ботанічний сад Львівського національного університету ім. Івана Франка наразі працює у новому більш відкритому форматі. Зараз там зацвітають, зокрема, рододендрони і магнолії, сказав у коментарі Tvoemisto.tv директор ботсаду Андрій Прокопів. 

Він також зазначив, що у лісовій частині саду можна побачити первоцвіти. 

«Щороку ботанічний сад приносить нові надходження. Це можуть бути рослини, які поповнюють колекцію, скажімо, півників, жоржин, або ж рослин закритого грунту. Нового наразі нічого немає, проте є певні ділянки, які доповнилися певними видами рослин чи сортами», – зауважив керівник ботанічного саду. 

Раніше ботанічний сад працював у форматі «Дня відкритих дверей», відвідати ж його зараз можна чотири рази на тиждень – у вівторок, середу, четвер та неділю з 10 до 18 години. Вартість квитка на територію становить 100 грн, пільгового ж – 70 грн. 

Додамо, що право на безкоштовне відвідування саду мають:

  • діти дошкільного віку

  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки

  • військовослужбовці строкової служби 

  • учасники бойових дій, учасники АТО 

  • люди з інвалідністю I та II групи

Нагадаємо, що у неділю, 31 березня, в ботанічному саду, що на вул. Черемшини, 44 відкрили новий сезон для відвідувачів.

Для довідки

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка заснований у 1852 році та є одним із найстаріших садів в Україні та у Східній Європі. Територія Саду на вул. Черемшини, 44 сягає понад 16 гектарів, включно з оранжерейним комплексом, де розмістилася розмаїта колекція рослин з усього світу – понад 5 тис. видів та сортів. Локація відновила доступ для відвідувачів з травня минулого року, тож містяни та гості Львова можуть насолодитися прогулянкою в саду, сплачуючи вхідний квиток безконтактно та уникаючи при цьому черг.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!