Політична реклама

Що потрібно для отримання почесного звання "Мати-героїня"

1243 0
Починаючи з 2006 року обліковано більше 400 матерів, яким вже присвоєне почесне звання «Мати-героїня»

В Україні вже традиційно відзначають матерів почесним званням «Мати-героїня», яке є вищою формою відзначення громадян за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім’ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей.

у 2013 році це звання отримало вже 166 жінок, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Для ініціювання клопотання на присвоєння почесного звання «Мати-героїня», особа, яка прописана у Львові може звернутись в районний відділ управління соціального захисту Львівської міської ради за місцем реєстрації з таким переліком документів:

  • нагородний лист встановленого зразка в якому в п.13 повинні бути зазначені конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання, а саме - особистий внесок у виховання дітей, створення сприятливих умов для здобуття освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральний якостей (4 екземпляри-оригінали заповнені друкованим способом);
  • копії свідоцтв про народження дітей, завірені належним чином (по 2 екземпляри);
  • витяг з протоколу засідання органу місцевого самоврядування (для непрацюючих жінок), трудового колективу підприємств, установ, організацій, на яких було прийнято рішення про висунення кандидатури до відзначення (завірений печаткою і підписами);
  • копію паспорта (1,2,11 сторінки).

Жінки, після присвоєння почесного звання «Мати-героїня» мають право на отримання одноразової грошової допомоги розмір якої становить 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, установленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання.

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

 

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

 

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

 

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

 

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

 

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!