Що радять придбати для роботи без світла. Перелік

1690 0
Через російські ракетні атаки були пошкоджені 40% енергетичної інфраструктури України. Внаслідок цього більшість областей, як і Львів, знову залишилися без світла, води, тепла, зв’язку та інтернету. Пропонуємо перелік речей, які допоможуть працювати без світла.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На Львівщині продовжують діяти аварійні відключення. Відсутність електроенергії триватиме 8 годин, а її подача – 4 години. Графіки планових відключень, що були оприлюднені раніше, не діють. Tvoemisto.tv пропонує перелік речей, якими можна запастися на випадок знеструмлення.

1. Генератор і павербанк. Щоб зарядити телефон, можна використовувати й автомобільний акумулятор; деякі портативні музичні колонки також можуть підзарядити батарею в гаджеті.

2. Ліхтарик. 

3. Свічки на батарейках, нічна лампа, лампи на батарейках чи USB. З їхньою допомогою в оселі буде відносно світло і тепло. Також можна придбати ліхтарики чи лампи, що заряджаються від сонячного світла.

4. Джерело безперебійного живлення.

5. Газовий пальник. Якщо є індукційна плита або електричні конфорки, важливо мати варіант для перестраховки: на пальнику можна приготувати чи розігріти їжу, а від його тепла зігрітися.

Читайте також: Без світла, але без вас. Як львів'яни рятуються у випадках знеструмлення

Також не варто забувати про запас батарейок, пального, газових балончиків для підтримки роботи згаданих приладів. Павербанки, ноутбуки і телефони завжди треба тримати максимально зарядженими.

Важливо зробити запас води, адже водопостачання залежить від електроенергії, тому вода в кранах може зникнути відразу після знеструмлення. Воду можна набрати в пляшки та всі можливі посудини, що закриваються. Питну і технічку воду треба позначити маркером або наліпкою.

Ще варто подбати про теплий одяг, ковдри, взуття, які допоможуть пережити перебої з теплопостачанням. Можна зробити саморобні грілки з пластикових пляшок, наливши у них гарячої води.

Читайте також: Що приготувати їсти, якщо немає світла та газу

Нагадаємо, що експерти Центру громадського здоров’я МОЗ України оприлюднили поради про те, як зберегти продукти в безпеці, якщо через відключення електрики не працює холодильник.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!