Зеленський пропонує Путіну сісти за стіл переговорів, а ЗСУ закликав стояти міцно

1570 0
Європа має достатньо сили, щоб припинити війну проти України, але поки вона не робить міцних рішень.
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав європейців допомогти Україні, адже сьогодні ми відстоюємо мир не тільки для своєї країни, а для всієї Європи. Попри санкції ЄС та США, російські танки продовжують атакувати українські міста, не припиняють стріляти в звичайних українців.

Глава держави зацитував слова канцлера Німеччини Олафа Шольца, який сказав, що наступ Росії на Україну – це найбільша агресія, якої Європа не бачила упродовж 75 років. Так, країни Європи та Сполучені Штати Америки ввели низку санкційних пакетів, однак цього недостатньо, щоб зупинити агресора. Зеленський наголосив, що Європа має достатньо сили, щоб припинити війну проти України.

Читайте також: Зеленський просить ЄС відключити Росію від SWIFT і зупинити торгівлю нафтою і газом

«Що далі очікувати від європейських держав: анулювання військ для росіян, відключення від SWIFT, повна ізоляція Росії, відкликання послів, нафтове ембарго, закриття неба – сьогодні все це має бути на столі, бо йдеться про загрозу нам, всім нам, всій Європі. Ще можна зупинити агресію, треба діяти без зволікань. Діяти можуть і звичайні люди, я впевнений – в кожній країні світу, в кожній країні Європи. Виходьте на площі своїх міст і вимагайте миру для Європи, миру для України, зупинки цієї війни. Бо коли падають бомби у Києві, це відбувається не тільки в Україні, а в Європі, у коли люди гинуть від ракет, це загибель європейців», – сказав президент.

Володимир Зеленський закликав громадян країн Європи вимагати більше захисту для України як демократичного світу, а відтак для Європи. Дивлячись, що політики не надто рішуче поспішають приймати міцні рішення, кожен європеєць у своїй столиці може прийти у посольство України та запропонувати свою допомогу. Також, маючи бойовий досвід, можна прийти в Україну та допомогти захищати Європу. Саме це сьогодні дуже потрібно.

Читайте також: Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі десант, – Резніков 

Володимир Зеленський звернувся і до глави РФ. Сьогодні по всій території України йдуть бої, продовжує він. Щоб зупинити загибель людей, президент України запропонував Путіну сісти за стіл переговорів. А своє звернення глава держави завершив словами до бійців ЗСУ.

«А тепер я хочу звернутися до Збройних Сил України: стійте міцно! Ви все, що в нас є, ви все, що захищає нашу державу. Слава Україні!», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Німеччина, Італія, Угорщина і Кіпр відмовляються від відключення Росії від SWIFT. Медіаексперт Юрій Опока радить закликати діаспору мобілізуватися і провести маніфестації, щоб відключили Росію від SWIFT і не торгували з агресором. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!