Нам потрібні майдани у кожній столиці Європи

1610 0
Львів'ян закликають запустити акцію між українцями за кордоном – #качнистолицю.
Фото: Euractiv.com

Фото: Euractiv.com

Німеччина, Італія, Угорщина і Кіпр відмовляються від відключення Росії від SWIFT. Медіаексперт Юрій Опока радить закликати діаспору мобілізуватися і провести маніфестації, щоб відключили Росію від SWIFT і не торгували з агресором. 

Читайте також: Зеленський просить ЄС відключити Росію від SWIFT і зупинити торгівлю нафтою і газом

У перших трьох країнах є великі українські діаспори. Друзі, котрі мають у цих країнах колег, друзів і родичів. Давайте спробуємо мобілізувати українців у цих країнах. Вони вже зорганізувалися, вони вже молодці, але темпи потрібно нарощувати. Маніфестації потрібні у столицях і вони повинні бути постійними і масовими. Берлін, Рим, Будапешт, Париж, Мадрид – місцеві осередки українців. Спробуйте організувати там довгострокові демонстрації зі закликами не зраджувати цінності свободи і людяності заради бізнесу as usual.

Нам потрібні маленькі майдани у кожній столиці ЄС.

Меседж один і він дуже простий – відключити Росію від SWIFT і не торгувати з нею.

Німецька позиція може змінюватися під тиском, як було з Північним потоком. Але давити треба в одну точку, постійно і всім разом.

Давайте запустимо акцію між українцями за кордоном – #качнистолицю.

1) Закликайте українців з різних міст – приїхати у столицю і організувати майдан – яскраву, помітну, організовану і цілодобову акцію. Дуже важливо, щоб люди приїхали у столицю на центральну площу або в популярне місце. Можна голодувати, можна пісні співати, але важлива масовість і видимість. Важливо працювати з їхніми медіа і їхньою мовою.

2) Домовтеся з іншими центральноєвропейськими організаціями – поляки, грузини, литовці і тд. Вони теж прийдуть і мобілізують своїх громадян. Центральноєвропейська коаліція може буде дуже масовою. Вони погодяться. Мережі людей у 21 столітті роблять дива.

3) Спробуйте залучитися підтримкою місцевих антипутінських партій і громадський об’єднань – зелені, правозахисники і тд. Вони можуть залучати мешканців.

4) У багатьох країнах є українські студенти їх потрібно залучати й переконати, щоб вони залучали одногрупників.

5) У багатьох країнах є парафії наших церков – УГКЦ, ПЦУ. Там завжди є життя і є дуже добрі транспортні й організаційні спроможності. До того церква знає, де є найменша громада українців, і здатна їх мотивувати поїхати у столицю. Організовуйтеся навколо церков.

Більше, аніж втратити 0,8% ВВП європейські політики бояться громадської думки. Давайте попрацюємо з нею активніше, точково і постійно. Якщо хтось має виходи на групи і організації українців у цих країнах ЄС, будь ласка, перешліть їм цей текст.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!