Шість причин віддати дитину на заняття з бойового мистецтва

3869 0
На перший погляд, заняття бойовими мистецтвами не виглядають чудовою ідеєю, оскільки, завжди викликають якесь побоювання. Однак заняття єдиноборствами дозволяють дітям отримувати величезну користь для фізичного й особистісного розвитку. Пропонуємо 6 «за», аби віддати дитину на заняття з бойового мистецтва.
фото: dobrenok.com

фото: dobrenok.com

1. Заняття покращують концентрацію й самодисципліну. Заняття бойовими мистецтвами зазвичай починаються з поклону майстру та вправ на розминку. Потім діти тренують різні навички, зокрема удари руками й ногами. Усі ці вправи вимагають концентрації й самодисципліни. Батьки відзначають, що їхні діти (особливо діти зі СДУГ) успішно розвивають ці навички.

2. Діти набувають чудової спортивної форми. Діти покращують фізичну форму, роблячи розминку, яка передбачає стрибки, розтяжку, віджимання й інші вправи, необхідні для оволодіння бойовими мистецтвами. Ці вправи зміцнюють м'язи й дозовано навантажують серцево-судинну систему. Ось чому тіла майстрів бойових мистецтв добре фізично розвинені, гнучкі й мають хороший тонус. Тіло вашої дитини може стати таким самим.

3. Діти вчаться самооборони. Діти вчаться захищати себе від можливих кривдників. Більшість спортивних експертів у своїх програмах навчання роблять акцент на самооборону. І хоча навички в різних єдиноборствах можуть відрізнятись, у результаті систематичних тренувань діти набувають чудового вміння захищати себе. Тренери з бойових мистецтв також учать дітей правильно поводитись на вулиці, що дозволяє уникнути проблем з хуліганами.

4. Діти вчаться поваги. Діти починають учитись поваги з того моменту, як переступають поріг спортивної школи. Вони вчаться кланятись майстрам та інструкторам. Потім юні спортсмени вчаться ставитись до інших учнів так, як вони хочуть, щоб ті ставились до них. У бойових мистецтвах удари руками, ногами й інші рухи виконуються з почуттям поваги. Досвідчені інструктори бойових мистецтв завжди підкреслюють значення поваги та вчать своїх учнів бути ввічливими з учителями, батьками та однолітками.

5. Діти набувають упевненості у собі. Діти, які займаються бойовими мистецтвами, стають упевненими в собі. Система отримання різних данів (поясів) допомагає дівчатам та хлопцям ставити перед собою вимірні й реалістичні цілі. Оволодіваючи новою технікою або отримуючи більш високий дан, діти відчувають почуття досягнення результату, яке супроводжує їх у подальшому житті.

6. Діти розвивають командний дух. Маленькі спортсмени вчаться займатись не тільки самостійно, а й разом зі своїми тренерами та іншими дітьми. Вони допомагають один одному опановувати нові прийоми, отримувати нові дани й домагатись поставлених цілей на спарингах та інших спортивних заходах.

Джерело: childdevelop.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!