Школа святої Софії оприлюднила офіційну позицію щодо підозрюваного у розбещенні 11 дівчаток

13329 0
У школі чоловік займав посаду координатора зовнішніх зв’язків.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

НВК «Школа-гімназія святої Софії» у Львові висловила офіційну позицію стосовно 46-річного Романа Московченка, якого підозрюють у розбещенні 11 неповнолітніх дівчаток. У школі чоловік займав посаду координатора зовнішніх зв’язків.

«З великим жахом спільнота школи прочитала статтю про насилля над неповнолітніми. Висловлюємо глибоке співчуття жертвам цих трагічних подій. Як християни, засуджуємо поведінку, яка нищить людську гідність та Божий образ в людині, спричинює психічні травми на все життя та змінює хід історії життя людини. Папа Франциск і Синод Єпископів УГКЦ закликають усіх людей доброї волі сприяти слідству та встановлювати справедливість щодо розслідування випадків насилля над неповнолітніми», – йдеться в офіційній заяві школи.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

У коментарі для Tvoemisto.tv у школі також уточнили, що виконання його обов’язків не було пов’язане з навчально-виховним процесом дітей і жоден із учнів не був учасником спільноти, яку він очолював.

Роман Московченко представлявся від імені товариства «Діти Христа», яке не було офіційно зареєстрованою організацією.

«Керівник офіційно незареєстрованого молодіжного товариства організовував оздоровчі та просвітницькі табори для дітей, однак не мав на це офіційного дозволу. Чоловік, представляючись вірянином християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації, умів справити гарне враження й на батьків дітей. Він знаходив підхід до священиків та меценатів, і таким чином збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, але й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв»,розповіла журналістам «Ратуші» Мирослава Степанюк, заступниця начальника відділу слідчого управління поліції Львівщини.

Чоловіка затримали і взяли під варту без права внесення застави. Крім цього, йому призначили стаціонарну психолого-психіатричну експертизу.

Нагадаємо, 46-річного львів’янина підозрюють у вчиненні 11 злочинів стосовно дівчат віком від 11 до 14 років. Перші факти розбещення та зґвалтування датують ще 2005 роком.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!