США нададуть Україні 1 мільярд доларів кредитних гарантій

1475 0
Ця пропозиція є частиною ширшого пакету макроекономічної підтримки для України.
Джо Байден/Фото з відкритих джерел

Джо Байден/Фото з відкритих джерел

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до 1 мільярда доларів, щоб допомогти підтримати економіку країни, передає Економічна правда. 

Зазначимо, що радник з національної безпеки США Джейк Салліван проінформував американських законодавців про цю пропозицію і назвав її частиною ширшого пакету макроекономічної підтримки, яка розглядається для України в умовах напруженості у відносинах з Росією.

Про рішення США надати Україні макрофінансову допомогу оголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Про це він написав у Twitter після телефонної розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Деталі фінансової програми поки невідомі, але макрофінансова допомога виділяється напряму в державний бюджет для погашення дефіциту.

Читайте також: ЗСУ отримали від Литви зенітно-ракетні комплекси

Додамо, минулого тижня Франція повідомила, що надасть Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку. Крім того, посли ЄС підтримали пропозицію Єврокомісії про надання Україні додаткової макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!