Сімейним лікарям підвищать оплату за декларації з пацієнтами

3095 0
Відтепер за одну підписану декларацію з пацієнтом сімейний лікар буде отримувати на 51 гривню більше.
Фото: freepik

Фото: freepik

З 1 листопада лікарям первинної медичної допомоги підвищать виплати за кожну укладену з пацієнтом декларацію, про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує пресслужба МОЗ.

«Вчора уряд прийняв постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600,48 грн, а тепер становитиме 651,60 грн на рік», – зазначив міністр.

Він також пояснив, що якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого мед закладу.

За словами міністра, таке підвищення пов’язане зі значним зростанням навантаження на лікарів первинної ланки через епідемію Covid-19.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я України ініціювало збільшення у наступному році виплат сімейним лікарям за кожну укладену з пацієнтом декларацію з 600 грн до 710 грн.  У бюджеті на 2021 рік також заклали підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. гривень, а водіям – не менше 12 тисяч. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!