Скількох медиків зі Львівщини мобілізували

2967 0
Шестеро медичних працівників загинули.
Фото: today.ua

Фото: today.ua

У Львівській області мобілізували до армії 425 медичних працівників. З них 164 – лікарі (17 жінок і 147 чоловіків). Про це повідомила в інтерв’ю Tvoemisto.tv очільниця департаменту охорони здоров’я ЛОВА Наталія Літвінська.

«У нас мобілізували 425 працівників. З них 164 – лікарі (17 жінок і 147 чоловіків), 150 осіб середнього медичного персоналу, 9 молодшого та 102 особи іншого персоналу. Демобілізовані вже 44 особи, шестеро загинули», – повідомила вона.

Читайте також: Мобілізація жінок. Чи можлива вона в Україні

Зазначимо, після оголошення загальної мобілізації в Україні проводиться призов на військову службу громадян, зокрема медичних працівників, які є військовозобов’язаними або резервістами. Медичні працівники, які перебувають на військовому обліку, можуть бути мобілізовані на військову службу у воєнний час.

Також з 1 жовтня 2023 року на військовий облік зобов'язані були стати всі жінки-медики, віком від 18 до 60 років. Ще 7 жовтня 2022 року ВРУ ухвалила закон про внесення змін до ст. 1 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу», який передбачає жінок певних професій стати на військовий облік за їхнім бажанням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!