Скільки коштує поїхати на море зі Львова. Ціни

7255 0
Зі Львова у напрямку Чорного та Азовського морів можна дістатись потягом, літаком або за допомогою сервісу BlaBlaCar.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Поки поїздки на море за кордон для львів’ян є непевними через постійну зміну правил в’їзду в курортні країни, українські курорти в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях по-троху почали роботу. Tvoemisto.tv дізналось, скільки коштує доїхати до українських морів.

Потяги

Курсування деяких потягів через Львів відновили наприкінці червня. Зокрема, зараз через Львів їдуть потяги в Одесу, Херсон та Новоолексіївку, що в Генічеському районі (узбережжя Азовського моря).

Читайте також: Укрзалізниця відкрила продаж квитків на Західну Україну

В Одесу зі Львова їдуть потяги Ужгород – Одеса і Львів – Одеса. Купейний квиток у першому коштує 604-657 гривень, люкс – майже 1600 гривень у другому – 710-773 купе і 2440 гривень у спальному вагоні.

Квитки у купейному вагоні в поїзді Львів – Херсон коштують 800-890 гривень, у спальному – 1960-2150 гривень.

Доїхати зі Львова до Новоолексіївки у купейному вагоні коштуватиме 440-475 гривень. Також через Львів їде потяг Івано-Франківськ – Генічеськ, купейний квиток у якому коштує 687-822 гривні.

Додамо, що вартість квитків на потяги Укрзалізниці залежить від дня тижня, коли відправляється поїзд. Найдорожчі квитки, зазвичай, на потяги, що відправляються у п’ятницю та неділю, найдешевші – серед тижня.

Читайте також: Хочу на море у час карантину. Історії людей, які відпочивають у Туреччині, Хорватії, Албанії

Подорож поїздом зі Львова у Херсон триватиме 20 годин, у Миколаїв цим потягом можна доїхати приблизно за 19 годин. У Новоолексіївку чи Генічеськ потяг їде добу. Подорож в Одесу займає близько 12 годин.

Зазначимо, у докарантинний період квитки на зазначені потяги коштували значно дешевше. Зараз квитки у купейні вагони продають лише по два, 4 квитки – ціле купе – можуть викупити лише члени однієї родини, але від цього квитки дешевшими не будуть.

Літаки

4 липня українська авіакомпанія SkyUp відкрила рейси зі Львова у Херсон та Одесу. Найдешевші квитки на момент оголошення про відкриття коштували 500 грн. Зараз на сайті авіакомпанії можна знайти квитки в Херсон на липень за ціною 706-868 гривень, на серпень ціна така ж, хіба на кінець серпня є квитки за 506 гривень.

В Одесу SkyUp продає квитки на липень за ціною 868-998 гривень, на серпень – від 706 гривень.

Переліт в Херсон триває 1 годину 25 хвилин, в Одесу – 1 годину.

BlaBlaCar

На початку карантину сервіс пошуку попутників закликав своїх користувачів обмежити подорожі без нагальної потреби, але зараз, коли карантин послабили, пропозицій поїхати на Південь України вистачає. Також платформою BlaBlaCar стали користуватись автобусні перевізники.

Знайти машину або автобус зі Львова до Одеси на BlaBlaCar можна в середньому за 700 гривень. Межові ціни – 635 і 824 гривні.

Поїздка в Херсон коштуватиме в середньому 800-850 гривень, але можна знайти і дешевші пропозиції. У Миколаїв зі Львова можна доїхати орієнтовно за 750 гривень.

Пропозицій поїхати спільно в Генічеськ або Новоолексіївку на сайті наразі немає, але туди можна доїхати з Херсону орієнтовно за 350-400 гривень.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Доїхати до Одеси зі Львова перевізники пропонують приблизно за 12-14 годин. Час у дорозі до Херсону становитиме близько 17 годин, до Миколаєва дорога займе орієнтовно 15 годин. Дорога з Херсона в Генічеськ займе ще орієнтовно 3-4 години.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!