Скільки коштуватиме сміттєпереробний завод у Львові

4320 0
На старті його вартість складала 35 мільйонів євро.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на вулиці Пластовій,13 триває будівництво сміттєпереробного заводу. На початку втілення проєкту його вартість мала становити 35 мільйонів євро. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Станом на сьогодні ми розуміємо, що потрібно докупити деякі елементи, навіть технологічно довелося коригувати сам проєкт через геологію. Якщо ми вкладемося в орієнтовно 50 мільйонів євро, буде добре. Це одна з найскладніших ділянок у Львові, бо поруч тече Полтва. Щоб уможливити ці будівельні роботи, тут забили орієнтовно дві тисячі палів. Завдяки цьому проєкту маємо 10 мільйонів євро грантових коштів. Із грішми проблем нема, головне, щоби ми врахували всі технологічні моменти», – зазначив він.

Читайте також: «Усе не переробимо». Що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові 

За словами міського голови, до кінця цього року основний обсяг робіт буде виконаний, а з наступного почнуть завершувати біологічну рекультивацію. 

Нагадаємо, що станом на сьогодні завод готовий на 25%: підрядник виконав 80% робочої документації та 100% робіт з проєктування. Завод займатиме ділянку площею 9,7 га, з яких на 5 га розкинеться увесь комплекс. Будівельну частину планують завершити до кінця 2023 року. Детальніше про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові читайте за посиланням.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!