Скільки сімейних лікарів є на Львівщині та яку зарплату вони отримують

44446 0
Зараз в комунальних закладах є потреба в 24 спеціалістах.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині в комунальних закладах працює 1169 сімейних лікарів. Загалом лікарів, які надають первинну допомогу, в області 1933. Про це під час інтерв'ю Tvoemisto.tv повідомила очільниця департаменту охорони здоров'я ЛОВА Наталія Літвінська.

«Якщо додати терапевтів-педіатрів, які теж працюють у первинці, то це 1672 людини. Є ще ФОПи та клініки приватної форми власності. Загалом лікарів, які надають первинну допомогу, в області 1933», – повідомила вона.

За її словами, середня зарплата сімейного лікаря в 2021 році становила 10,7 тисячі гривень, у 2022-му – 14,4 тисячі, у 2023-му – 14,5 тисячі.

Лікарі в 2021 році одержували 16,6 тисячі гривень зарплати, у 2023-му – 21 тисячу. Медсестри – 8 тисяч гривень у 2021 році та 12,4 тисячі в 2023-му.

Читайте також: Що зміниться для пацієнтів. Інтерв'ю про медицину Львівщини

Наталія Літвінська також зазначила, що зараз в комунальних закладах є потреба в 24 спеціалістах. 

«Вперше в Україні цього року на базі фахового коледжу післядипломної освіти запровадили спеціалізацію – сестра медична і брат медичний з реабілітації, вже відбувся перший випуск. Наш медичний університет відкрив освітню програму з терапії та реабілітації, невдовзі відкриє освітню програму з медичної психології. Тобто навчальні заклади мають нам допомагати», – додала вона.

Нагадаємо, наприкинці 2023 року у Львові відзначили сімейних лікарів та їхніх медичних сестер з найвищим показником роботи. Відзнаки отримали 25 медиків та 25 медсестер.

Читайте також: Скількох медиків зі Львівщини мобілізували

Детальніше про те, як змінилася мережа медичних закладів у Львівській області, які лікарні реорганізували, від чого найчастіше помирають жителі області та чому медики фіксують рекордну кількість інсультів читайте в інтерв'ю з Наталією Літвінською за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!