Сміття зі Львова більше не прийматимуть у Луцьку

1670 1
Мер Луцька Микола Романюк повідомив про припинення прийому сміття зі Львова на полігон біля села Брище Луцького району. Причина даного рішення – протест мешканців. Про це мер заявив на своїй сторінці у соцмережі.

 «Сьогодні (у середу, 15 червня, - ред) вранці припинили прийом сміття зі Львова на полігоні поблизу с. Брище. Таке рішення прийнято відповідно до категоричної позиції мешканців села Брище, які збиралися перекривати дороги. Це в нас модно останнім часом», - написав мер.

Також Микола Романюк висловив жаль, що «мешканці пішли на поводу у політиків».

Нагадаємо, 10 червня, о 20:38 год. рятувальники ліквідували пожежу на сміттєзвалищі поблизу Львова. На Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалось нове займання. 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники.

9 червня, на сайті Мінрегіону з’явилась інформація про те, що Львівська міська рада не надала рішення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. У свою чергу місто запевнило, що згідно з умовами договору, свою відповідь має надіслати до 1 липня. У той ж час, уже наприкінці тижня стало відомо, що Облдержадміністрація погодила звернення Львівської міської ради щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу твердих побутових відходів. Проте, де знаходиться ділянка ніхто не повідомляє.

24 Червня, 2016 11:19
axabnrg Як живеться Гуменецькій громаді в режимі "Сам собі господар":
[***]://decentralization.gov.ua/success/item/id/10
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!