Сьогодні на Львівщині попрощаються із захисницею України

2692 0
Тетяна Чубенко була санітарним інструктором.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині в Яворові у п'ятницю, 1 березня, попрощаються зі захисницею України Чубенко Тетяною Юріївною. Вона виконувала свій обов'язок в складі 101 бригади сил тероборони. Про це повідомила Яворівська міська рада. 

Що відомо про захисницю 

Тетяна Юріївна народилася 5 травня 1971 року в Лисичанську, що зараз окупований російськими загарбниками. За освітою і покликанням - медсестра. Життєрадісна, уважна і відповідальна жінка.

Після збройної агресії російської армії на східній частині України, тимчасової окупації рідного міста Лисичанськ, Тетяна Юріївна вступила до лав 24 механізованої бригади, де здобувала військовий досвід. Переїхала до Яворова. Після початку повномасштабного вторгнення з мужністю виконувала свій обов'язок в складі 101 бригади сил тероборони. Була санітарним інструктором.

27 лютого 2024 року під час відрядження до військової частини для проходження курсу базової загальновійськової підготовки, готуючись виконувати обов'язки та захищати Батьківщину від агресії з боку Російської Федерації старший лейтенант Чубенко Тетяна Юріївна померла.

Попрощаються з Тетяною в Яворові біля Церкви Покрови Пресвятої Богородиці (третє містечко), там відбудеться зустріч та поховання. Час зустрічі повідомлять на сторінці Яворівської міської ради. 

Читайте також: У Львові поховали захисницю Ілону Орлову 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!