Сьогодні польські перевізники планують блокувати кордон з Україною

4756 0
Протестувальники зареєстрували акцію у місцевих органах влади до 3 січня.
фото умовне

фото умовне

Польські перевізники заявили про перенесення початку блокади кордону з Україною з 3 на 6 листопада. Її розпочнуть о 13 годині за київським часом одночасно у трьох місцях біля кордону. Про це у коментарі виданню Укрінформ повідомив співорганізатор блокади Томаш Борковський.

«Ми хотіли б взагалі не організовували цю блокаду. Якщо буде виконано наші вимоги, то ми не протестуватимемо. Проте, станом на сьогодні не видно, що з нами хтось хоче розмовляти», – зазначив він.

Також співорганізатор блокади додав, що проїзд блокуватиметься лише для вантажних автомобілів, а гуманітарні конвої та військову допомогу пропускатимуть. 

Читайте також: На Львівщині працює єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні 

Окрім цього, представник мітингуючих пояснив, що акцію зареєстрували у місцевих органах влади до 3 січня.

Нагадаємо, польські перевізники погрожують з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Володимир Федорович  

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!