Масована ракетна атака на Україну та зі Львова можуть забрати ПДФО трьох лікарень. Підсумки доби

4428 0
Нині 29 березня та 765 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: Що зміниться для львів’ян з 1 квітня. Пояснення. Зокрема, відбудеться перехід на літній час, підвищення мінімальної зарплати та пенсій, змінюються правила ввезення гуманітарної допомоги, виплати для переселенців та для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Читайте також: Скоро в Україні запрацюють нові правила ввезення гуманітарної допомоги. Що відомо. Це стане можливим лише з використанням інтернет-сайту.

Ситуація на фронті: Повітряну тривогу на Львівщині було оголошено о 02:14, відбій – о 06:09. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, в області була загроза ударних безпілотників. Особлива увага Стрий і Стрийський район, працювали сили ППО.

Згодом в сторону Стрия направлявся «Кинджал». Також, за словами Козицького, група крилатих ракет летіли з Рівненщини на Львівщину (Стрийщину).

Вибухи пролунали в Дніпрі, Івано-Франківську (Бурштині), Кам’янському, Хмельницькій та Черкаській областях.

Через масований удар по Україні у повітря свою авіацію піднімала і Польща.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 59 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 22 та 13. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено 4 пункти управління, 4 засоби протиповітряної оборони, 2 артилерійських засоби та ворожий склад боєприпасів.

Читайте також: Зеленський заявив, що росія готує новий наступ. Президент наголосив, що Україні вже зараз необхідна допомога.

Та: Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги України. Що передали. Зокрема, артилерійські боєприпаси, дрони та машини розмінування.

Тема дня: Чому зі Львова можуть забрати ПДФО трьох обласних лікарень. Управління майном спільної власності Львівської облради вирішило змінити місце сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) трьох обласних лікарень зі Львова у інші громади. Згідно з цим рішенням Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мав би платити ПДФО у Сколе, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Трускавці, а Львівська обласна лікарня у Великолюбінську ОТГ. У результаті бюджет Львова, де розташовані ці установи, втратить приблизно 80 млн грн у рік. Виконувач обов’язків голови комісії комунального майна ЛОР Ростислав Добош пояснює, що означають ці зміни для Львова та що потрібно зробити, щоб заклади розвивалися.

Читайте також: У Львові дорослі тепер також можуть безкоштовно отримати ліки від СМА. Зараз у Львівській громаді проживає 1 доросла людина, яка має СМА 2-го типу.

Ключові події:

1. В Києві посилюють безпекові заходи і охорону громадських місць. Не виключається загроза проникнення на територію міста диверсійно-розвідувальних груп противника.

Читайте також: На одному з пунктів перетину кордону з Польщею фермери тимчасово припинили блокаду. Пропуск вантажного транспорту здійснюватиметься у звичайному режимі орієнтовно до 2 квітня.

Та: Коли на Львівщині завершать опалювальний сезон. Планують до кінця березня;

2. Новий мікрорайон біля «Любінського сяйва»: Львівські депутати підтримали зміни до ДПТ. Ринок планують перенести, організувати громадський простір, також звести три житлові квартали, школу, коворкінг.

Читайте також: У Львові планують розпочати реставрацію палацу Бесядецьких. Що відомо. На перший етап протиаварійних робіт планують витрати 5 млн 78 тис. грн.

Та: У Львові підтримали петицію щодо заборони висотної забудови в одному з районів. «Кожна нова зміна плану території призводить до погіршення умов вже проживаючого населення, збільшує його кількість та щільність, порушує їхнє право на безпеку. При цьому повністю ігноруються потреби мешканців у закладах освіти, якісному озелененні, спортивних майданчиках, громадських паркінгах та інших об’єктах», – йшлося в тексті петиції;

4. З України планують запустити новий міжнародний маршрут. З Києва поїзд доїжджатиме до станції Ганіська біля Кошице через прикордонний перехід Павлово – Матовске Войковце.4.

Читайте також: Львову дають 1,5 млн євро на реконструкцію історичної будівлі під центр психічного здоров’я. Будівлю перебудовують під центр з особливими умовами для людей, які повернулися з полону чи були в окупації.

Та: У Львові УКУ розбудує корпуси. У районі вулиць Чмоли, Козельницької та Енергетичної планують збудувати два навчальні корпуси, офісний центр та облаштувати пішохідно-відпочинкову зону;

5. У неділю римо-католики святкуватимуть Великдень. Розклад богослужінь у храмах Львова. У греко-католиків та православних цей день припадає на 5 травня.

Читайте також: Автори проєкту доповнять меморіал Євгену Коновальцю у Львові. Загалом озвучено 5 рекомендацій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!