Львів'ян попереджають про високий рівень пожежної небезпеки

778 0
Львів'ян закликають дотримуватись правил пожежної безпеки.

У Львові з вівторка до четверга, 4 травня, очікується висока пожежна небезпека (4-й клас). Про це повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.

Львів'ян закликають дотримуватись правил пожежної безпеки: не випалювати суху рослинність та її залишки, бо це шкідливо, неекологічно і незаконно. Торф’яні та лісові пожежі можуть заподіяти неабиякої шкоди довкіллю, інфраструктурі та здоров’ю людей.

Лише від початку року у Львівській громаді зафіксували уже 29 пожеж в екосистемах, із них 8 – великих, площа горіння яких становила від 400 до 4000 кв. м, інформують у міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони. А кожна така пожежа – це забруднення повітря і ґрунту, вбивство тварин, птахів і комах, а також шкода здоров’ю людини. Адже разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини та найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

Мешканців Львівської громади вкотре просять не забувати телефонувати на «102» та «103», коли бачать такі горіння та паліїв.

Нагадаємо, що на час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Це передбачає кримінальну відповідальність. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!