Київ

23-25 травня у Києві та області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки – Укргідрометцентр

725 0
Киян закликають дотримуватись правил пожежної безпеки.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

23-25 травня в Києві та Київській області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це попереджає Український гідрометцентр, передає пресслужба КМДА.

У міськраді нагадали про заборону в умовах воєнного стану відвідувати столичні ліси – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів. Частина лісових територій була зоною бойових дій і там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети, що несе ризики не лише для громадян, але й для вогнеборців у разі пожежі.

Громадяни несуть адміністративну відповідальність за порушення, а тим більше за розведення багаття чи підпали на території лісів. Штраф для громадян може сягати кілька десятків тисяч гривень.

Додамо також, на час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Це передбачає кримінальну відповідальність. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!