Сьогодні у Львові попрощаються з загиблим на війні 26-річним воїном Іваном Фільченком

32308 0
Без батька зростатиме 3-місячний син.
Фото: Facebook Юлії Фісташки

Фото: Facebook Юлії Фісташки

18 квітня у Львові попрощаються із загиблим на війні з росією лейтенантом Іваном Фільченком. Чоловік був учасником АТО, а з початку повномасштабної війни знову пішов захищати Україну. Про це повідомила львів’янка Юлія Фісташка на сторінці у Фейсбуку.

«Сьогодні проводжаємо полеглого в бою Героя, Фільченка Івана Миколайовича, чоловіка нашої сусідки Уляни. 3-місячний син Максим зростатиме без тата...», – написала вона.

Читайте також: На війні з окупантами загинув снайпер зі Львівщини Степан Габрусь

26-річний Іван Фільченко народився у Маріуполі. У 2016 році вступив до лав Збройних Сил України, проходив службу у 14-ій механізованій бригаді (м. Володимир Волинської області). Із грудня 2016 по липень 2017 року, також упродовж березня-квітня 2018 року брав участь в АТО та ООС поблизу міста Попасної та Новотроїцького Донецької області.

Навчався у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультеті Ракетних військ і артилерії. Після отримання первинного офіцерського звання «лейтенант» був направлений для подальшого проходження служби на офіцерській посаді.

«Доброзичливий, відповідальний, цілеспрямований, патріот своєї держави, відданий своїй присязі, він ніколи не залишався байдужим, завжди приходив на допомогу товаришам та незнайомим людям. Після повномасштабної агресії росії з 24 лютого 2022 року вважав своїм обов'язком знову піти захищати Україну. Завжди вірив у світле майбутнє України та віддав у боротьбі за рідну землю своє життя», – додала Юлія Фісташка.

Читайте також: На Самбірщині сьогодні прощатимуться із військовим 24 бригади, який загинув на Луганщині

Загинув Герой 1 квітня. У нього залишилися дружина Уляна та маленький тримісячний син Максимко.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!