Сьогодні відбудеться повне сонячне затемнення

5231 0
На території України сонячне затемнення не спостерігатиметься.
Умовне фото

Умовне фото

У понеділок, 8 квітня, відбудеться рідкісне явище – повне сонячне затемнення. Його спостерігатимуть жителі Північної Америки, США, Канади і кількох європейських країн. Про це повідомляє ABC News.

Як зазначається, коли Місяць проходитиме між Сонцем і Землею, США, Канада та Мексика зануряться в темряву. Також затемнення зачепить частину Великої Британії, Ірландію, Ісландію та Португалію.

Затемнення розпочнеться о 18:42 за київським часом і закінчиться о 23:52. Його пік спостерігатиметься о 20:18. Українці зможуть стежити за подією на сайті NASA.

Зазначимо, повне сонячне затемнення на Землі відбувається кожні 18 місяців. Сонце перебуває у 400 разів далі від Землі, ніж Місяць, і воно у 400 разів більше, тому диск Місяця повністю закриває сонячний диск, коли він ідеально розташовується між Землею і Сонцем.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!