Сьогодні відбудеться сесія Львівської міськради. Що розглядатимуть та де подивитись

1044 0
Тvoemisto.tv о 10.00 транслюватиме сесію на своїх ресурсах.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Сьогодні, 11 березня, відбудеться пленарне засідання сесії Львівської міськради. На ньому депутати розглянуть бюджет розвитку, але, вочевидь, прийматимуть його частково. Також депутати мають створити міську комісію, яка займатиметься облаштуванням тимчасових госпіталів, на базі лікарні швидкої медичної допомоги та 8 міської клінічної лікарні.

Читайте також: Депутати не голосуватимуть завтра за бюджет розвитку львова в цілому. Порядок денний

До квітня місто має розгорнути щонайменше 700 додаткових місць для лікування хворих на коронавірус. Комісія повинна з’ясувати можливості, які має лікарняна мережа, зокрема денні стаціонари у деяких міських поліклініках. Можливо, пацієнтів із лікарні швидкої медичної допомоги та 8 міської клінічної лікарні скеровуватимуть у денні стаціонари деяких міських поліклінік, таким чином вдасться збільшити кількість місць для пацієнтів із коронавірусом у цих лікарнях.

Про бюджет розвитку: його, ймовірно не приймуть у цілому. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак.

«Ми плануємо частково роглядати бюджет розвитку, для того, аби запрацювали основні напрямки – медицина, освіта, весь гуманітарний блок. Також погодили фінансування на райадміністрації та лізинги, а ще фінансування проєктів громадського бюджету. Не голосуватимемо за наповнення статутних фондів ЛКП. Також не погодили ще фінансування сфери ЖКГ. Бюджет трохи дивний, тому що більше половини ми відправляємо у поповнення статутних капіталів міських підприємств», – пояснила вона. 

Читайте також: У Львові прийняли бюджет на 2021 рік

Загалом на засіданні депутати планують розглянути 19 питань. Зокрема, планують розглянути п’ять питань, які проголосували на попередньому засіданні, але які ухвали зупинив міський голова та направив із зауваженнями на повторний розгляд. Ці ухвали стосуються здебільшого земельних питань. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!