«Справа Мальського», підозра Порошенкові та Медведчук на «плюсах». Головне за ніч і минулу добу

2273 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Пом’якшення не для Львова. З 10 червня в Україні розпочався черговий етап пом’якшення карантину – дозволять проводити культурні заходи та працювати готелям. Щодо роботи дитячих таборів і санаторіїв буде окреме засідання уряду 10 червня.

Міністерство охорони здоров’я змінює підхід до виписки людей зі стаціонарів і до зняття діагнозу Covid-19. Замість двох ПЛР-тестів тепер робитимуть один. «Ми очікуємо збільшення кількості тих, хто одужав», – пояснив головний санітарний лікар України Ляшко.

Читайте також: У МОЗ назвали одну з найбільших проблем поширення коронавірусу

Окрім того, у МОЗ хочуть розділити інші країни на безпечні та небезпечні для вибору умов в’їзду громадян цих країн в Україну. Одним після в’їзду в Україну доведеться відсидіти на карантині 14 днів, іншим – ні.

Футбол в Україні наразі гратимуть без вболівальників. Подальші рішення будуть приймати на основі досвіду Польщі, яка дозволить глядачам прийти на стадіон з 19 червня.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу Covid-19 виявили у 78 хворих (з них 45 у Львові). Разом 2 289. Вилікувалося – 557 особи (плюс 26 за добу), померло – 80 осіб (плюс 7 за добу).

Лікарям відділення реанімації обласної інфекційної лікарні вдалось від’єднати 51-річну пацієнтку від апарату ШВЛ, на якому вона перебувала 33 дні.

В Україні за добу Covid-19 виявлено у 525 осіб. Загальна кількість 28 381 пацієнтів. Одужало – 12 769 (плюс 357 за добу), померло – 833 особи (плюс 23 – антирекорд Covid-19).

Перелік антилідерів не змінний: Чернівецька область (3 757 – плюс 28 за добу), місто Київ (3 580 – плюс 57), Львівська (2 289 – детальніші показники вище) та Рівненська (2 122 – плюс 28) області.

Читайте також: На пункті пропуску в Шегинях – черги. Зросла кількість охочих виїхати за кордон

Запобіжний захід Мальському. Галицький суд Львова розгляне запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання колишньому голові ЛОДА Маркіянові Мальському. Ідеться про продаж землі курорту «Едем Резорт», що належить львівському бізнесмену Кривецькому.

Сам Маркіян Мальський у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що вважає вручену йому підозру завчасною та безпідставною.

А компанія «Узлісся» Кривецького заявила, що добровільно поверне у держвласність 17 га землі з озером біля села Стрілки, що стали предметом кримінальної справи.

Медведчук на «1+1». Кум Путіна Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

Зокрема, його дружина Оксана Марченко – кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів. Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», йдеться в повідомленні про структуру власності на сайті каналу «1+1». Однак там зазначається, що її контролює бізнесмен Суркіс. Іншим співвласником «1+1» є олігарх Коломойський.

Так само кіпрська фірма, задекларована Медведчуком, фігурує у структурі власності «2+2».

Коломойський, коментуючи цю інформацію заявив, що для нього це новина і канал буде дізнаватися «як і коли відбулося відчуження»

Читайте також: Із 1 липня українці зможуть самостійно обирати постачальника газу

Зеленський – Богдан. Зеленський колись хотів зробити Андрія Богдана генпрокурором, а тепер вони навіть не спілкуються. «Коли я побачив, що Андрюха не бачить, як влада його з’їдає, точно з’їсть, і закінчиться все дуже погано, я прийняв рішення про те, що нам треба…», – сказав гарант.

Президент Зеленський  також заявив, що за кавування під час поїздки на Хмельниччину йому виписали штраф. Також адмінпротоколи отримали голова його офісу Єрмак, головний санітарний лікар Ляшко та ще кілька осіб. Власник закладу, де з порушеннями приймали Зеленського з компанією, теж отримав відповідні приписи.

Порошенко отримав підозру? П’ятому президенту, нардепу Порошенку вручили підозру, кажуть у ДБР, але його адвокат заперечує це. Він каже, що за законом, підозру нардепу має вручати особисто генпрокурор Венедіктова.

Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного призначення на посаду заступника голови цієї служби скандального Сергія Семочка.

Адвокат Порошенка також каже, що в Офісі генпрокурора нібито готують ще дві кримінальні справи проти Порошенка за хуліганство.

У самому ж Офісі заявили, що у «справі Семочка» слідство вирішує питання щодо взяття під варту Порошенка.

Читайте також: Кабмін опублікував розпорядження з перспективним планом ОТГ на Львівщині. Карта

ВООЗ – ЄС – Угорщина – Словаччина – Франція – Італія.  Представники ВООЗ заявили, що пацієнти з коронавірусом без симптомів не сприяють поширенню хвороби, адже дуже зрідка передають вірус.

У ВООЗ вважають дивною низьку смертність від Covid-19 в РФ.

Європейська комісія рекомендуватиме державам-членам ЄС почати відкривати свої зовнішні кордони для мандрівників з-за меж блоку з 1 липня.

Глава МЗС Кулеба запевнив, що Україна не змінює межі Берегівського району на догоду Угорщині. Напередодні на «Радіо Свобода» вийшла колонка письменника Андрія Любки, у якій стверджується, що влада України пішла на поступки Будапешту.

Прикордонна поліція Словаччини повідомила про зміну порядку в’їзду українців з 10 червня. Зокрема, дозволяють пропуск осіб з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на її території та тих, кому було видано довідку від компетентного міністерства, якщо на в’їзді вони пред’являть негативний RT-PCR тест на захворювання Covid-19 словацькою, чеською, англійською або німецькою мовами.

Читайте також: Як поводитися українцям за кордоном через коронавірус. Пояснення МОЗ

Франція не планує продовжувати дію надзвичайного стану у сфері охорони здоров’я після 10 липня.

50 родичів жертв коронавірусу в Італії подали офіційні скарги до прокуратури, прагнучи встановити відповідальних за велику кількість жертв коронавірусу.

У МЗС Ірану заявили, що готові провести переговори з Україною щодо «чорних ящиків» і виплати компенсацій сім’ям загиблих в катастрофі авіалайнера МАУ.

Політичні події в Україні розкручуються з новою силою. Зеленський за час карантину не забув про Порошенка, Медведчук про медіа. При цьому Коломойський розповідає, що вперше чує про відсотки кума Путіна на топовому для себе ресурсі. Будемо мати «дуже веселі» виборчі літо та осінь. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!