США підтвердили, що Росія випустила по Україні гіперзвукові ракети

9466 0
Це стало першим відомим використанням таких ракет у бою.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Американські офіційні особи підтверджують, що Росія запустила гіперзвукові ракети проти України. Це стало першим відомим використанням таких ракет у бою. США змогли відстежувати запуски в режимі реального часу. Про це повідомляє CNN.

За інформацією кількох джерел, що імовірно запуски росіяни здійснили задля того, щоб випробувати зброю, а також надіслати повідомлення Заходу про російській можливості.

Читайте також: Росія може провести провокації щодо свого мирного населення і розпочати відкриту мобілізацію, – Генштаб ЗСУ

Додамо, що в Міноборони РФ сьогодні вранці заявили, що вчора, 18 березня запустили гіперзвукові ракети типу «Кинжал» по військовому складу боєприпасів у селі Делятин на Івано-Франківщині. В ЗСУ факт обстріл підтвердили, однак щодо типу ракет, якими обстріляли об’єкт, сказати поки не можуть.

Гіперзвукову ракету важко виявити, й це створює проблеми для систем протиракетної оборони. Такі ракети можуть рухатися на значно нижчій траєкторії, аніж балістичні ракети з високою дугою, які можна легко виявити. Гіперзвукові також можуть маневрувати та ухилятися від систем протиракетної оборони.

Нагадаємо, що у Генштабі Збройних Сил України припускають, що влада росії вирішить розпочати відкриту мобілізацію для затяжної та виснажливої війни, через великі втрати в особовому складі на війні в Україні. А також може провести низку провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення, аби виправдати свої злочинні дії щодо України. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!