ЗСУ підтвердили інформацію про атаку складів на Івано-Франківщині. Тип ракет з'ясовують

15559 0
ЗМІ окупантів зазначають, що 18 березня для атаки по складах у Делятині, що на Івано-Франківщині, росія використала ракетний комплекс «Кинжал» із гіперзвуковими аеробалістичними ракетами.
Фото:sprotyv.infо

Фото:sprotyv.infо

Росія завдала ударів по підземному складі ракет та авіаційних боєприпасів українських військ у населеному пункті Делятин Івано-Франківської області. Інформація про тип випущених ракет та дані про постраждалих уточнюються. Про це повідомив Речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат у коментарі УП.

«Справді ворог завдав удару по наших складах зберігання, які вже були вказані. Тип ракети буде ще встановлено. У нас є пошкодження, є руйнація. Є детонація боєприпасів. Постраждалі уточнюються», – повідомив Речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Він також додав, що Україна стала полігоном для випробування всього арсеналу ракентногго озброєння Росії.

Читайте також: Росія може провести провокації щодо свого мирного населення і розпочати відкриту мобілізацію, – Генштаб ЗСУ

«Вони застосовують ракети, які летять дві тисячі кілометрів, п’ять з половиною тисяч кілометрів по дальності – це і крилаті ракети, і оперативно-тактичні комплекси «Іскандер», крилаті ракети «Калібр» та інші Х-101, Х-55, Х-555. Була заява про «Кинжал», яким росіяни вихваляються. Ми не знаємо, яка насправді була ракета. Поки що не можемо підтвердити», – зазначив він.

Інформацію про це також підтвердив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Сьогодні вранці інформацію про удар оприлюднили російські ЗМІ. Там йшлось про те, що росіяни нанесли удар авіаційним ракетним комплексом «Кинжал».

«18 березня авіаційним ракетним комплексом «Кинжал» із гіперзвуковими аеробалістичними ракетами знищено великий підземний склад ракет та авіаційних боєприпасів українських військ у населеному пункті Делятин Івано-Франківської області», – про це заявив офіційний представник Міноборони росії Ігор Конашенков, пише російський «Интерфакс».

Читайте також: Україна отримає дрони-вбивці, які мають лише дві країни

Російські ЗМІ зазначають, що «Кинжал» – авіаційний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Його створено на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К. Він, за словами росіян, може вражати цілі на дальності понад 2 000 км, при цьому гарантовано долаючи всі існуючі та розроблювані системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Повідомлялося, що дослідно-бойове чергування у Південному військовому окрузі РФ несуть 10 винищувачів-перехоплювачів у модифікації МіГ-31К «Кинжал». Також раніше ЗМІ повідомляли, що у лютому 2022 року російські винищувачі МіГ-31К із гіперзвуковими ракетами «Кинжал» прибували до Сирії для навчань.

Нагадаємо, що у Генштабі Збройних Сил України припускають, що влада росії вирішить розпочати відкриту мобілізацію для затяжної та виснажливої війни, через великі втрати в особовому складі на війні в Україні. А також може провести низку провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення, аби виправдати свої злочинні дії щодо України. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!