«Танки в душі українців путін не спрямує ніколи». Байден оголосив нові санкції

6679 0
Він сказав, що росія буде абсолютно ізольована від повітряного простору і усіх благ цивілізованого світу.
Джо Байден/фото з відкритих джерел

Джо Байден/фото з відкритих джерел

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 2 березня уночі виступив перед Конгресом США, де зазначив, що вони планують накласти нафтове ембарго на росію. 

Крім того, США має чітку ціль переслідувати російських олігархів, щоб вилучити їхні яхти і майно. росія буде абсолютно ізольована від повітряного простору і усіх благ цивілізованого світу. 

Він зазначив, що російський рубль втратив уже 30% вартості, а економіка летить у вільному падінні. За все це відповідає путін. При цьому Байден сказав, що Збройні сили США не будуть брати участь у цьому «конфлікті». Вони є в Європі і охороняють ті території. 

«Він (путін – ред.) вважав, що Україна і світ здався, але він не думав, що зустрінеться з такою сильною стіною українського народу. Зеленський для кожного українця уособлює безстрашність і надихає цілий світ. Групи громадян голими руками зупиняють танки. Давайте подякуймо Україні та народові. Залишайтеся сильними, ви обов’язково переможете. Ми, США, стоїмо на боці українського народу», – сказав Байден. 

Байден зазначив, що путін зараз більш ізольований від світу, ніж коли-небудь в історії. Він вторгся в Україну, що було абсолютно сплановано. 

«Він вважав, що НАТО і Захід не буде реагувати, думав, що зможе розділити Європу, але помилився. Ми готові протистояти путіну, як багато українців стоять, щоб захистити Україну. путін спрямував танки до Києва, але він ніколи не спрямує танки в душі вільних українців». 

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту. Він наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС. Він наголосив, що дві революції в Україні за членство в ЄС, війна і 5 днів повномасштабного вторгнення росії – це дуже висока ціна України за членство у Євросоюзі.

Згодом Європейський парламент переважною більшістю голосів підтримав резолюцію, яка рекомендує державам-членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ. Резолюцію схвалили 637 євродепутатів, 13 виступили проти, та ще 26 утрималися. 

Софія Шавранська

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!