США вперше за час війни допоможуть передати Україні танки

2738 0
Рішення Америки ухвалене у відповідь на запит президента Володимира Зеленського.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

США вперше за час війни допоможуть союзникам передати Україні танки, повідомляє The New York Times.

За словами представника влади США, рішення Америки виступити посередником для допомоги у передачі танків ухвалене у відповідь на запит президента Володимира Зеленського.

Читайте також: НАТО забезпечить передачу Україні комплексів ППО

Чиновник сказав, що постачання розпочнеться найближчим часом, але відмовився повідомити, скільки танків буде відправлено або з яких країн вони надійдуть.

Як йдеться у повідомленні, танки дозволять Україні завдавати далекобійних артилерійських ударів по російських об'єктах на Донбасі.

Прибуття танків може стати ще однією ознакою нової фази війни.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час свого виступу перед Конгресом США закликав надати Україні С-300 та інші подібні системи для захисту від авіаударів російських окупантів.

Попри те, що українська влада неодноразово закликала НАТО закрити небо над Україною, щоб зупинити постійні удари з боку російських окупантів, цього досі не сталося. Також країни Альянсу не надають радянські винищувачі, на яких уже навчені літати українські пілоти – про них Україна просила для самостійного захисту свого неба.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!